Forumet - Ditt liv utan smartphone??

Ditt liv utan smartphone??

2155 2 30
Hej! 

Minns knappt vad jag gjorde med all min tid innan smartphonen kom in i mitt liv. Den äter upp så sjukt mycket tid, och på senare tid har jag börjat känna att det inte ger mig så mycket tillbaka. Jag blir liksom inte en bättre person av att kolla Insta, FB, läsa bloggar och kolla Aftonbladet. Förut la jag min tid på att utvecklas inom olika områden. Nu känns det lite som att smartphonen gjort att jag stannat i utvecklingen? Förstår ni känslan? 

Tycker det är sjukt sorgligt att se folk på tunnelbanan som inte tittar på varandra utan bara stirrar ner på sina skärmar. 

Om du inte hade haft en smartphone, vad hade du spenderat all den tid du spenderar framför din mobil med att göra? Hade du läst fler böcker? Stickat? Ritat? Umgåtts IRL? Osv....

Har ditt liv påverkats av att ständigt vara uppkopplad? 

XXOO//Björt 
På den tiden var vi ute och härjade hela tiden. typ åkte skateboard och cyklade massa. på vintern var det snöbollskrig som gällde. fast en var ju inne och spelade på sitt Nintendo 64 också, donkey kong o sån skit. 

sen kom ps1, det var en höjdare. och ps2 var inte helt fel.

Om utvecklingen hade stått till sedan dess hade jag antingen tagit livet av mig för längesedan, eller haft fler irl-vänner. Stor risk för det första
Jag har haft smartphones ända sedan symbian-tiden. Men jag använder den inte så mycket.

Jag håller inte på med sociala medier och läser sällan nyheter så. För mig är min smartphone ett verktyg som kommer till hands när den behövs, om jag behöver navigera mig någonstans eller kolla tiden för bussar/tunnerbanor osv.

Jag skulle aldrig kunna gå runt och stirra på telefonen hela dagarna som många andra, så mycket ger den mig inte.

Spana också in:


aristoteles: Jag har haft smartphones ända sedan symbian-tiden. Men jag använder den inte så mycket.

Jag håller inte på med sociala medier och läser sällan nyheter så. För mig är min smartphone ett verktyg som kommer till hands när den behövs, om jag behöver navigera mig någonstans eller kolla tiden för bussar/tunnerbanor osv.

Jag skulle aldrig kunna gå runt och stirra på telefonen hela dagarna som många andra, så mycket ger den mig inte.
Jag strävar efter att ha samma förhållningssätt till telefonen som du har. Hur håller du dig från att förströelse-surfa och göra annat oviktigt? 

adaq: Håller med om det du säger... Är ganska sorgligt att alla sitter med sin mobil när vi sitter å väntar på lektion eller när vi äter i matsalen. Men jag är ju inte bättre själv
Ska vi göra uppror mot mobilhetsen? Funderar på att testa med en mobilfri zon hemma som ett första steg och att inte hålla på med mobilen i kollektivtrafiken. Har du andra tips? Tror att hjärnan behöver vila från intryck och att mobilen kan bli en verklighetsflykt som gör att man inte lever i och uppskatta nuet. 

björt: Om du inte hade haft en smartphone, vad hade du spenderat all den tid du spenderar framför din mobil med att göra? 
På samma sätt som idag skulle jag tro, använder inte mobilen istället för något annat utan snarare när jag behöver (kolla busstider, kontosaldo etc.) eller för att fördriva tiden på buss/i väntan på buss eller dylikt.

Tycker det är lite smått vidrigt med den kultur vi odlat fram där folk reflexmässigt måste dokumentera och visa allt som händer runt omkring dem i sociala medier istället för att själva koncentrera sig på upplevelsen.

Anu: Tycker det är lite smått vidrigt med den kultur vi odlat fram där folk reflexmässigt måste dokumentera och visa allt som händer runt omkring dem i sociala medier istället för att själva koncentrera sig på upplevelsen.
Håller med. Typ när man är ute å promenad med hundarna så måste man stanna var 5e minut för att personen ska fota hundarna, himlen o allt som finns

björt:
Jag strävar efter att ha samma förhållningssätt till telefonen som du har. Hur håller du dig från att förströelse-surfa och göra annat oviktigt? 
Jag har aldrig haft det behovet, men då jobbar jag med datorer hela dagarna redan så jag antar att jag blir less på dom efter en hel dag.

Telefonen är för mig ett nödverktyg, den är inte bekväm att jobba med och därför är det något jag bara använder om inget annat finns.

Det skall dock sägas att om jag befinner mig där inga datorer finns att tillgå så använder jag mobilen mycket mer. 

En annan anledning till varför jag undviker telefonen ofta är för att jag vet med mig hur frustrerande det är när andra du försöker tala med leker med telefonen istället. En del sitter och pillar med sin telefon i tid och otid och det är nånting jag verkligen ser ned på.

J-___-J: Är typ besatt, känner behov av att kolla mobilen varje minut. Så less... Ska börja lägga i från mig grejjen. Kanske ska börja stänga ner mina konton på tidskonsumerande appar som insta och fb
Jag har som regel att min telefon bara skall kräva min uppmärksamhet om något är riktat specifikt mot mig. Så som sms, telefonsamtal, email(som hårt filtreras för att uppnå just detta)