Forumet - Djur och musik?

Djur och musik?

769 0 16
Låter som värsta knasfrågan kanske.

Men kan djur höra musik? Eller toner på något sett?

Satt i sängen och spelade gitarr och katten vände öronen mot gitarren och blunda (tror inte att han njöt av musiken men det såg faktiskt ut så) och den brukar inte bry sig när jag spelar piano heller.
Katten vill förvisso gå iväg om jag sätter på för hög musik.

Min brors ex hade en liten hund som brukade yla när man började spela piano eller munspel.

Tror djuren att man själv mjauar eller ylar? Eller kan de njuta av musiken fast på ett annat vis?

Katter och hundar uppfattar ljud vi inte kan höra, allt låter mycket högre än vad vi uppfattar det, en katt kan till och med höra elektriciteten när vi tänder en lampa. Då borde katten uppfatta gitarren som oväsen?

Spana också in:

Jodå! Det kan dem vill jag lova :D

Jag har hållit på med hästar i snart 9 år, och jag kan säga att de allra flesta hästar tycker om någon form av musik! Dock har dem faktiskt olika smaker, haha! För närvarande har jag en häst i stallet som gillar balader och julmusik. I synnerhet "nu tändas tusen juleljus" står han och myslyssnar på om vintrarna när den spelas i stallet. Han står med spetsade öron mot radion och till vissa låtar rör han sig lite i takt. Slår man i stället på till exempel Energy eller MixMegapol så totalignorerar han radion! Ibland när han står i stallgången kan han till och med bli sur på radion om det kommer upp en låt han verkligen inte tycker om :P

Var skötare på häst som gillade country och R n' B... Green Day-fans har jag också träffat på bland hästarna ;)

Så jodå, djur kan höra musik.
Verkar så.
För flera år sen, när jag hade en häst som gick runt i vår trädgård & sket, brukade jag spela gitarr för henne (fråga inte, jag var en konstig unge) och hon verkade tycka om det... fast jag vet ju inte, jag är ingen jävla hästviskare.

Och antingen så gillar min katt speed metal, eller så är hon för lat för gå därifrån när jag lyssnar på musik.