Forumet - Djurvårdarutbildning efter gymnasiet?

Djurvårdarutbildning efter gymnasiet?

403 0 1
Hej på er.

Har precis insett hur fel jag valde när jag sökte till gymnasiet. Har nu gått halva min tid på medieprogrammet men det var inte förrän nu jag förstod vad det egentligen är jag vill jobba med i framtiden.

Djur är det enkla svaret på den frågan. Min stora dröm har ju alltid varit att jobba på någon form av djurpark/djuranläggning. Det har jag undermedvetet vetat om hela tiden, men lyssnade väl inte tillräckligt på mig själv när jag sökte till medieprogrammet istället för naturbruk.

Naturbruk verkar nämligen vara det enda alternativet om man vill ha ett arbete inom djurvård, stämmer det? De senaste dagarna har jag i ren desperation suttit och googlat frenetiskt och försökt hitta eftergymnasiala utbildningar för att kunna jobba på t.ex. djurparker. Utan resultat, givetvis. Det enda jag har hittat är beklagande "Nej, det enda alternativet är tyvärr att gå naturbruksgymnasium..." vilket håller på att driva mig till vansinne.

De sa alltid, tiden innan man skulle söka till gymnasiet, att gymnasiet inte avgjorde hela ens framtida liv - jag blev försäkrad om att man alltid kunde ändra sig efteråt och läsa ikapp kurser om det behövdes. När det gäller det enda yrket jag faktiskt vet att jag vill hålla på med verkar det dock vara fullkomligt kört.

Vad tror ni om detta? Har jag genom ett illa gymnasieval förstört hela mitt liv? En vag överdrift kanske, men det är så det känns i nuläget. [n]