Forumet - DN Debatt - Även rasism mot etniska svenskar måste bekämpas

DN Debatt - Även rasism mot etniska svenskar måste bekämpas

15882 0 134

Även rasism mot etniska svenskar måste bekämpas

Ensidig bild. Debatten om strukturell rasism och vithetsnormer är djupt problematisk. Den saknar bredd, eftersom den bortser från hur etniskt svenska arbetarklassungdomar drabbas. Sverige behöver införa nolltolerans mot rasism i alla svenska skolor, skriver Robert Hannah och Simona Mohamsson (FP). 

Vad är det värsta ni kan bli kallade? ”Svensk!” ropar gruppen på tio svenska grabbar med utländsk bakgrund samstämmigt. De fåtal etniskt svenska ungdomarna i hörnet av rummet tar inte ens notis. Detta är deras vardag i förorten: svennehora, svennebög, bonde, svennerasist, och jävla svenne. Ord som de dagligen får utstå. Det är nästan alltid samma situation när vi besöker svenska förortsskolor. Eleverna visar öppet sitt förakt mot vad de kallar svenskt.

http://www.dn.se/debatt/aven-rasism-mot-etniska-svenskar-maste-bekampas/

Åsikter kring artikeln? Tycker att det är bra att artiklar som de här blir allt vanligare, och från personer som inte uttalat sympatiserar med sverigedemokraterna. Artikelförfattarna var bägge folkpartister.

Har ingen erfarenhet av majoritetsklass av invandrare så kan inte svara för förortsstämmningen som man menar på finns där. Finns det andra med de erfarenheter som beskrivs som kan kommentera saken? Men man har ju hört och sett mycket annat.

Att svensk under och arbetarklass osynliggjorts i rasismdebatten (i kombination med mycket annat som rör invandring) är ju vad som gett sverigedemokraterna den position dem har.

Spana också in:


time:
Ska vi bygga sjukhus åt de friska också? Eller härbärgen åt de med bostad? Du ser inte ut att frysa, här, ta min jacka!
så en svensk som blir mobbad och utfryst socialt och i värsta fall misshandlad ska jämföras med en "frisk" medans invandrarna är de "sjuka"? fin sak att se på saken... avisst jag e invandrare och drf sjuk :ppPPpP

time:
Det här var den konstigaste slutsatsen någonsin... Eller ah nä du trollar väl. Nevermind.

du vägrar erkänna dina misstag som vanligt ser jag

det finns två möjliga slutsatser att dra av ditt inlägg. dels den som Börg gjorde och dels "WÖÖ JAG ÄR JU OCKSÅ DUKTI FEMENIST SOM TYCKER RÄTT D FINNS NOT SOM HETTER PRIVELERAD O D HAR JA LÄRT MIG WÖÖ FAN VA BRA SKRIVET"