Forumet - DN förbjuder "hen" – rätt eller fel?

DN förbjuder "hen" – rätt eller fel?

5666 0 97
Den livliga "hen"-debatten har blossat upp igen. Nu har nämligen DN infört en policy om att ordet "hen" inte får användas i nyhets- eller reportagetexter, skriver dagensmedia.se.

"Visst kan man tycka att det är praktiskt och det är mycket möjligt att hen blir ett vedertaget begrepp så småningom. Men det är inte DN:s uppgift att gå i bräschen för hen som fortfarande kan uppfattas som ett querpolitiskt ställningstagande", skriver DN:s redaktionschef Åsa Tillberg i ett internmejl.

Rätt eller fel av DN att förbjuda ordet?
André Vifot Haas:

ORKA! (Du röstade på detta alternativ)


De får väl göra som de vill. Om de inte vill använda hen så tänker inte jag tvinga dem. Det är ju inte så att de förbjuder mig från att använda ordet, förutom om jag vill att de ska trycka det jag skrivit.

André Vifot Haas:

querpolitiskt


Skrev hon verkligen så, eller är du full nu igen?

Spana också in:

Blivande_japan:

Med riktigt menar jag att det ej är med i saol.


Fast det där är den sämsta åsikten någonsin såvida du inte tycker att det vore nice om vi fortfarande skulle böja verb efter vilka som utför eller varför inte skriva "aderton" ist för arton, att vara språkligt tillbakablickande är bara dåligt för språkets välfärd eftersom språket skall vara anpassat för den tid i vilken det verkar.