Forumet - DN mörkade omfattande sexövergrepp på unga tjejer i centrala Stockholm

DN mörkade omfattande sexövergrepp på unga tjejer i centrala Stockholm

37322 0 204
Detta diskuteras nu friskt på Flashback, men jag sökte och kunde inte hitta någon tråd om det här. Under ungdomsfestivalen "We are Stockholm"  förra året utsattes mängder av unga tjejer för grova sexövergrepp, något som journalisten Hanne Kjöller på Dagens Nyheter inledningsvis var väldigt intresserad av, tills hon fick veta att samtliga omhändertagna förövare var ensamkommande från Afghanistan och Syrien. Hennes intresse svalnade då omedelbart och ingenting skrevs om händelserna. Kjöller har emellertid berättat att Stockholmsdelens redaktör tog över caset och ansåg att alltsammans var SD-fabrikationer, så hela skulden bör inte läggas på henne som enskild journalist, utan på DN.

http://nyheteridag.se/sa-morkade-dagens-nyheter-omfattande-sexovergrepp-i-centrala-stockholm/

Och för er som nu kommer påstå att Nyheter Idag inte är en trovärdig källa... här erkänner DN själva att sexövergreppen och eventuellt även mörkandet av dem har ägt rum:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/kvinnors-ratt-att-festa-sakert-kan-inte-offras/

"På liknande sätt var det i augusti förra året. Då arrangerades Europas största ungdomsfestival ”We are Sthlm” i Kungsträdgården. I publikhavet framför scenen, där stjärnor som Zara Larsson uppträdde, passade stora killgäng kväll efter kväll på att trycka sig mot unga flickor och stoppa in sina händer innanför tröjor och byxor.

Polisernas och ordningsvakternas strategi blev att så snabbt som möjligt få bort gärningsmännen med stöd av polislagens trettonde paragraf, som tar fasta på ordningsstörningar, och enbart under en enda kväll avlägsnades ett 90-tal unga män. Att upprätta anmälningar och inleda brottsutredningar fick komma i andra hand. Enligt vad DN erfar har ingen heller hittills dömts.

En av de poliser som deltog i insatsen, och fick lägga mycket tid på att stötta de drabbade tjejerna, säger att saken betraktades som känslig. Killarna som skickades iväg bedömdes nämligen till övervägande del vara ensamkommande nyanlända.

Varför de omfattande sextrakasserierna mitt i centrala Stockholm, med något litet undantag, hamnade i medieskugga är för mig oklart. Men blotta misstanken om att övergreppen ansetts som besvärliga att beskriva innebär ett svek mot de drabbade.

Kvinnors rätt att festa, dansa och fira nyår på ett säkert sätt kan i ett demokratiskt samhälle inte offras av missriktad omsorg om migrationsdebatten."


Ja, vad säger ni? Var det rätt eller fel av Sveriges största tidning att mörka den här enorma sexbrottssvågen? Kan det här kanske ses som ett bevis för den extrema censur som bedrivs av svensk media, till förmån för massinvandring? Jag ber er att läsa båda artiklarna ordentligt innan ni kommenterar.

Spana också in:


Jötunheimer:
utveckla tack?
Detta är deras rapportering av händelsen, och den enda justering som gjorts är en närmast finstilt text längst ner där man säger att det ändå inte skedde som beskrivs, i anledning av överväldigande bevis för motsatsen.
http://nyheteridag.se/har-misshandlas-nyheter-idag-och-far-kameran-sonderslagen-av-antirasister/

http://aktuelltfokus.se/videobeviset-vansterextrem-journalistmisshandel-var-en-bluff/


Så med tanke på att Chang Fricks trovärdighet är asymptotiskt sig närmande noll är det vi vet att trakasserier skett, att Hanne Kjöller hade en källa för händelserna som inte användes och återupprättat kontakt med samma källa. Ytterligare en källa ska ha uppgett att de som blev borteskorterade till övervägande del bestod av nyanlända, vilket kan bero på allt från rasistisk profilering till att det det främst var människor ur denna grupp som var skyldiga. Ska vi ta uppgiften at fejs välju så synes den mest signifikativa eventuella kulturella skillnaden i sammanhanget vara gruppmentalitet (något som kan förstärkas av liknande omständigheter kring flykt och husering), till skillnad från svenskens utpräglade individualism, för kvinnor har inte, i Sverige eller någon annanstans, varit säkra i folksamlingar sedan Jesus gick i kortbyxor. Oavsett om det rör sig om en revolution, konsert, demonstration eller upplopp á la Köln har trakasserier och övergrepp alltid varit en överhängande risk för kvinnor. Emellertid har ju aldrig någonsin kvinnlig säkerhet ett egenvärde i allmän politik, utan kvinnor är endast spelbrickor vars utsatthet man använder ifall det tjänar en helt annan agenda.

InABox: Ska vi ta uppgiften at fejs välju så synes den mest signifikativa eventuella kulturella skillnaden i sammanhanget vara gruppmentalitet 
Astronomiskt dålig kvinnosyn är den främsta orsaken till sånt här beteende, även om gruppmentalitet förstås också spelar en stor roll. Att kvinnosynen och beteendet även förekommer hos etniska svenskar förnekar jag inte, men det är så extremt mycket vanligare bland män från Mellanöstern och Nordafrika att dina jämförelser blir helt uddlösa.

Den medeltida syn på kvinnor som råder i många av de länder asylsökare har utvandrat från är ett gigantiskt problem. Ett problem som tyvärr inte försvinner så fort de bosatt sig i Sverige.

InABox:
http://www.expressen.se/debatt/svenska-man-har-inte-battre-kvinnosyn/
Proteus: Att kvinnosynen och beteendet även förekommer hos etniska svenskar förnekar jag inte
... men att det skulle vara ens i närheten av lika vanligt bland svenska män, i ett av de mest jämställda länderna i hela världen, är bara ren och skär lögn.

Aja. Jag har förstått att folk som på allvar tror att det förhåller sig på det viset inte låter sig övertygas, vad man än skriver.

Proteus: ... men att det skulle vara lika vanligt bland svenska män, i ett av de mest jämställda länderna i hela världen, är bara ren och skär lögn.
Vadför poäng tjänar jämförelsen? Säger inte att det är exakt likadant, säger att kontrasteringen saknar fog. Svenska män beter sig som skit, invandrade män beter sig som skit - domstolar beter sig som skit och journalister och tidningar beter sig som skit. Kvinnor har alltid varit utsatta i folksamlingar, men det är inte förrän det handlar om invandrare som det uppmärksammas av människor som inte vetat om och lyft problematiken hela tiden. Ett samhälle som har en domstol som inte ser en flaska i fittan som uppenbar våldtäkt har tamejfan inget mandat att klaga på påstådda vildar med skitdålig kvinnosyn. Antingen uppmärksammar man ett problem hos män och samhället i allmänhet eller så håller man käften tills man kan tänka ut en lösning som inte innebär att skjuta över problemet med skitiga män på någon annan. Redan asdödligt gift blir inte nämnvärt giftigare av att man har i en nypa koncentrerad arsenik och nyanländas patriarkala attityder kanske kunde mildras något om de faktiskt kom till ett land där man bryr sig om kvinnor.

InABox: Vadför poäng tjänar jämförelsen? 
Den är viktig därför att vid sidan av feminismens och jämställdhetens framgångar har det de senaste åren strömmat in horder av vuxna män med förkastlig kvinnosyn, vilka fullständigt negerar den jämställda, säkra och trygga samhällsutveckling Sverige eftersträvar. Kvinnor löper i dag större risk att bli sexuellt ofredade än vad de gjorde för, säg, tio år sedan, när det borde vara precis tvärtom.

Jämställdhet bör logiskt sett leda till att kvinnor blir tryggare. Anledningen till att det motsatta har skett kan vi väl bara gissa oss till, men jag behöver nog inte påminna dig om hur pass överrepresenterade män från Mellanöstern och Nordafrika är i våldtäktsstatistiken.

InABox: Ett samhälle som har en domstol som inte ser en flaska i fittan som uppenbar våldtäkt har tamejfan inget mandat att klaga på påstådda vildar med skitdålig kvinnosyn 
Lite ironiskt i sammanhanget att du tar upp ett fall där domstolen misstänkts och fått skarp kritik för att positivt särbehandla invandrare, men ja, det är vidrigt.

InABox: Antingen uppmärksammar man ett problem hos män och samhället i allmänhet eller så håller man käften tills man kan tänka ut en lösning som inte innebär att skjuta över problemet med skitiga män på någon annan.
Jag har personligen alltid varit väldigt kritisk mot män i allmänhet och är knappast någon hycklare vad gäller den saken, men det finns nivåer i helvetet. Påstår man sig vara feminist och bryr sig om kvinnors säkerhet så måste man prata om hur mycket massimportering av kvinnofientliga värderingar påverkar deras vardag.

Proteus: Den är viktig därför att vid sidan av feminismens och jämställdhetens framgångar har det de senaste åren strömmat in horder av vuxna män med förkastlig kvinnosyn, vilka fullständigt negerar den jämställda, säkra och trygga samhällsutveckling Sverige eftersträvar. Kvinnor löper i dag större risk att bli sexuellt ofredade än vad de gjorde för, säg, tio år sedan, när det borde vara precis tvärtom.
*Människor med förkastligare kvinnosyn som i viss mån gör tillställningar och folksamlingar en smula mer riskfyllda.

http://www.dn.se/kultur-noje/hanna-fahl-den-gemensamma-namnaren-vid-overgreppen-ar-kon-inte-etnicitet/

Proteus: Lite ironiskt i sammanhanget att du tar upp ett fall där domstolen misstänkts och fått skarp kritik för att positivt särbehandla invandrare, men ja, det är vidrigt.
Ska jag då istället ta tillfället då ett "nej" inte gildes, eller alla gånger klädsel och sexuell livsstil lyfts? Bryr mig inte om ifall det gäller invandrare eller infödda svenskar.
Proteus: Jag har personligen alltid varit väldigt kritisk mot män i allmänhet och är knappast någon hycklare vad gäller den saken, men det finns nivåer i helvetet. Påstår man sig vara feminist och bryr sig om kvinnors säkerhet så måste man prata om hur mycket massimportering av kvinnofientliga värderingar påverkar deras vardag.
Förmodligen inte särskilt mycket alls, eftersom samma omständigheter redan är såpass riskfyllda. Sedan är det ju inte kvinnor som i så fall blir mer utsatta, utan svenska kvinnor.
Det var fel, och de hade publicerat det om det varit svenska killar som gjorde det. Jag tycker det är en form av hatbrott: I huvudsak muslimska killar ger sig flickor som inte bär muslimsk klädnad och därför anses som "dåliga" (Liksom Köln, Kalmar, Helsingfors etc. på nyårsafton). Tyskor i Köln vittnade om hur hatiska männen var när de begick övergreppen. I de uppmärksammade gruppvåldtäkter som killar utfört som har utländskt påbrå har de också slagit kvinnorna, ett uttryck för hat. Om en etnicitet ger sig på kvinnorna från en annan och det är förakt och hat inblandat så är det hatbrott. DN; suck! Detta skrev de den 7e: "För att diskussionen om hur vi bäst skyddar oss mot den här typen av brottslighet ska kunna föras fritt, och korrekta fakta komma fram, måste de traditionella medierna ta sitt ansvar." http://www.dn.se/ledare/huvudledare/farligt-tyst-om-brotten-i-koln/
Detta skrev de den 8e. Nämner fortfarande inte Kungsträdgården.
http://www.dn.se/kultur-noje/hanna-fahl-den-gemensamma-namnaren-vid-overgreppen-ar-kon-inte-etnicitet/
Dagen efter nämnde DN det för första gången.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/kvinnors-ratt-att-festa-sakert-kan-inte-offras/
Varför nämnde de det då efter flera månader? vad hade hänt på två dagar? Jo för de visste att de var avslöjade! Hanna visste att Nyheter Idag snokade i det! På kvällen samma dag kom Nyheter Idags artikel.
Eftersom det tydligen inte existerar gradskillnader så känns det väldigt viktigt att nämna att även kvinnor våldtar. Den gemensamma nämnaren är alltså människor. Eller djur våldtar ju också människor ibland, så däggdjuren är väl det som ska beskyllas. Eller kanske rent ut av alla kolbaserade livsformer? 

Angelica96: Är du säker? Nyheter Idag har tagit fram all information och intervjuat flera under 1 dag? 08:50 till 34:41?
Nej, de har ju suttit på uppgifterna sedan länge (och på så sätt mörkat minst lika mycket som DN) men de valde ju endast att skriva om det för att DN blev intresserade igen, vilket de i sin tur blev i anledning av aktuella händelser.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/overgreppen-pa-festivalen-i-stockholm-rapporterades-aldrig-vidare/

"– De yngsta tjejerna var säkert bara elva tolv. Jag hade aldrig släppt i väg min egen dotter till festivalen om jag visste vad som hände, säger en av de cirka femtio poliser som ingick i Stockholmspolisens särskilda kommendering."

"– De här fallen är väldigt speciella. Det är grupper av killar som uppsåtligen riktar in sig på att omringa och ofreda tjejer. Deras tillvägagångssätt blev vi först helt chockade över. När vi fick de första indikationerna på vad som hände trodde vi inte att det kunde stämma, säger Ticoalu."

""Dessa är så kallade flyktingungdomar företrädesvis från Afghanistan. Flera ur gänget greps för sexuella ofredanden. Gänget stod även för flertalet bråk under kvällen. En målsägande fick bland annat armen avslagen”, skrev polisen."


"– Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen, säger polischefen Peter Ågren."