Forumet - Döda en människa för en annan?

Döda en människa för en annan?

139 0 4
Hej! Fick ett dilemma av min religions lärare och att man skulle utgå från plikt-, konsekvens och sinneslagsetiken. Har lite svårt att komma igång och behöver därför lite inspiration. Hur resonerar ni? Ta allt från domstolen, föräldrarnas och läkarnas perspektiv.

Ni har säkert hört om de siamesiska paret från Malta som opererades i Birmingham mot föräldrarnas vilja.
För er som inte vet historien: De föddes nämligen tvillingar år 2000 i Malta, och tvillingarna satt ihop från bäckenet. Föräldrarna till barnen flög till GB i hopp om att rädda bådas liv. Men läkarna kom fram till att det bara gick att rädda ett av dom och om man inte gjorde något som riskerade man förlora båda två. Föräldrarna var emot det och ville inte att den ena skulle leva och inte den andra så tvisten gick till domstolen där de fattade att man skulle operera paret. Man kunde inte rädda båda och ett av tvillingarna dog under operationen.

Spana också in:

Vilka dumma föräldrar som bara stack huvudet i sanden sådär. Båda ungarna skulle ju dö om ingenting gjordes. Men ja, klart att man inte kan välja mellan ett av barnen sådär, men samtidigt så skulle de ju då förlora ett av dem utan att veta vilket och det skulle väl få deras val att bli lättare då de då egentligen inte valde någon.