Forumet - Dödshjälp, rätt eller fel?

Dödshjälp, rätt eller fel?

1327 0 18

Spana också in:

Alla har rätt att bestämma över sitt eget liv. Alltså även över sin egen död. Svårigheten är att alla inte kan meddela sin vilja vid ett sådant tillfälle då dödshjälp blir aktuellt. Därmed kan en sådan rättighet missbrukas. Man bör dock inte avstå en rättighet för att den kan missbrukas. Allt kan nämligen missbrukas. Hur lösa detta? Jag vet inte. Men det är ett problem som bör lösas och som man bör söka en lösning på.
Rätt till de som lider av svårare fysisk/psykisk smärta som inte kan lindras tillräckligt och som bedöms inte kunna botas inom den aktuella patientens livstid p.g.a. otillräcklig kunskap, metoder, teknik o.s.v.

Rätt till de som har livshotande sjukdomar som bedöms inte kunna botas inom den aktuella patientens livstid p.g.a. otillräcklig kunskap, metoder, teknik o.s.v.

Slutligen är det alltid patienten som väljer, men om man hade låtit hela befolkningen välja om de vill leva eller dö...så hade många själar försvunnit alldeles för tidigt. Vilka hade varit kvar till slut? Självgoda arroganta egoistiska typer skulle befolka jorden. Fan, då skulle jag begå självmord!