Forumet - Dödsstraff

Dödsstraff

6204 0 190
Sökte på både google och ungdomar.se's sökfunktion (pga trots söthet och en röst som gjord för viskande av okristligheter så verkar det vara lite svårt för herr André att fixa en bra sökfunktion här) efter en tråd som denna utan framgång. Så jag tog helt enkelt mina egna små tassar och tillfredsställde begäret efter den och något att prokrastinera studier med, alldeles själv.
Kvinnor kan.

Spana också in:

isola:

EMOT (Du röstade på detta alternativ)


Det är ju en aning hyckleri av staten att utföra mord för att hindra medborgarna att utföra mord, det är inte att leva som man lär, så att säga. Dessutom brutaliserar det samhället och leder därmed till ännu fler mord.

Det är bara primitiv hämndkänsla från partiska anhöriga och ett behov av folk som inte vill ta itu med problemet att lugna sig med att de löser sig genom att sopa dem under mattan på det viset
I extrema fall så accepterar jag det. Tex Osama Bin Laden. Jag tror att dem allra flesta kan ändra sig med hjälp av rehablitering. Men när terroristledare mördas så tycker jag inte synd om dem. Fast man det kan ju vara bättre att hålla terroristledare vid liv för att försöka få information av dem. Så egentligen är jag väl helt emot dödsstraff. Det är en intressant fråga.
isola:

EMOT (Du röstade på detta alternativ)


Tänkte först att man kunde ha undantag för folk som exempelvis Hitler, bin Laden eller Göran Hägglund, men risken finns ju att folk gör dem till martyrer. Förmodligen är det bättre om deras anhängare får se dem i fängelse.
isola:

EMOT (Du röstade på detta alternativ)


Av två anledningar. Det ena är att det är att det finns risk att man dömer någon som är oskyldig och ett dödsstraff kan man inte dra tillbaka. Och det andra är att jag tycker det är mer straff att sitta i fängelse än att bara dö och slippa bli straffad för det man gjort.