Aviseringar
Rensa alla

Dödsstraff för IS-anhängare


sudd:

Är moderat.

du menar sosse?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

sudd: Det enda jag skriver är att is har sina anledningar till varför de agerar som de gör. Att bomba civila i mena har blivit någon trend som stormakter tror kan gå helt ostraffat.

IS hade dödat piloten oavsett. IS dödar alla som inte håller med dem. De dödar människor som röker cigaretter. De dödar människor för i princip minsta lilla företeelse. De uppfostrar åttaåringar genom att öva dem i att avrätta människor genom ett nackskott. De flår människor levande för att de är kritiska till deras livsåskådning Islam.

Det är inte stormakterna som är problemet. Problemet är att IS, precis som Saddam regimen, begår massmord och utgör ett hot mot hela mänskligheten. Om IS hade atombomber hade de briserat sönder hela jorden med glädje.


   
SvaraCitera

Resurrectio: Ja

Men helst borde de inte få komma in i Sverige igen öht.


   
SvaraCitera

Att avrätta mördare har aldrig lett till att färre människor mördas. Det har inte ens lett en minskning av våldet i samhället. Vad dessa människor behöver är snarare en akut avprogrammering. Deras fanatiska, starkt religiöst präglade syn på världen är farlig för allmänheten och de borde spärras in och få hjälp, eller - i fall där de har dubbla pass - utvisas. Mer övergripande måste religion och religiösa föreställningar kritiseras sönder och samman. Ingen hänsyn bör tas till religiösa och den skeva syn de har, annat än den respekt som alltid bör visas mot dem i egenskap av människor.

Så ja, dags att sluta dalta med både terrorister och religiösa. Men inga drakoniska åtgärder, för det leder helt fel...


   
SvaraCitera

Sätt dem på bokstavlig livstid. Avrättning skall vi inte syssla med här i Sverige. Även ifall det skulle vara i förtjänst för hela världen.


   
SvaraCitera

Döm dom till döden korsfästning upp och ner, det kommer avskräcka  människor lovar. '' Jag är inte rädd för att dö utan på vilket sätt jag dör'' 


   
SvaraCitera

Mamma
Pappa
Barn 
Barn

Kommer till Sverige för att fly ett krig. 15 år senare åker ett av barnen för att kriga för isis.
Barn kommer hem och blir avrättad i Sverige. 

Mamma
Pappa
Barn

Stödde inte barnets val. Men när det kommer till kritan så var det inte isis som dödade barnet utan landet dom nu bor i.

Mamma 
Pappa
Barn 

Vilken sida står dom nu på? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Dendärsnyggakillen: Sätt dem på bokstavlig livstid. Avrättning skall vi inte syssla med här i Sverige. Även ifall det skulle vara i förtjänst för hela världen.

Det kostar dock pengar


   
SvaraCitera

Är inte det att sänka sig till deras nivå? Är det sedan dessutom inte ett hårdare straff för dom att vara inlåsta än att dö? Eller det är väl alltid ett hårdare straff o sitta inlåst än o dö... Kanske beror på hur inlåst, men i ett halvmörkt grått rum utan någon som helst tidsuppfattning. Ingen klocka, inget dagsljus, man vet inte när det är dag o natt o hur lång tid man vistats där...

Hjärta


   
SvaraCitera

Proteus:
Tror bara att de behöver en kram.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vad tycker ni om förslaget att ge IS medlemmar arbete i Sverige när de kommit hem från sina terrorresor?


   
SvaraCitera
Smilen

Vet inte.


   
SvaraCitera

Ge dem fängelse, där inne bryter man deras tankebanor med hjälp av en kunnig imam ifrån en annan skola dvs med hjälp koranen dvs om man vill vara produktiv med sitt arbete emot ISIS.


   
SvaraCitera

Silver Surfer:
Ge dem fängelse, där inne bryter man deras tankebanor med hjälp av en kunnig imam ifrån en annan skola dvs med hjälp koranen dvs om man vill vara produktiv med sitt arbete emot ISIS.

varför ska man slänga pengar på att rehabilitera folk som inte vill? en stat har inget särskilt intresse i att en person slutar vara jihadist. det är en kostnadsfråga. och kostnaden för att rehabilitera en jihadist (eller annan tung livsstilskriminell) är helt enkelt inte värd utfallet.

en stat har dock ett intresse i att ha låg kriminalitet, jihadism inkluderad. här gäller det att vara proaktiv, inte reaktiv. man motarbetar inte kriminalitet genom att betala folk för att försöka få dömda och inlåsta brottslingar att sluta vara brottslingar. det huvudsakliga sättet att ha låg kriminalitet är att ha en välmående stat med god ekonomi, låg segregation samt yttrandefrihet och tillit. vad gäller just jihadism finns väl en speciallösning i form av att sluta locka hit vem som helst utan ID från mellanöstern.


   
SvaraCitera

thl*kt N.:

vad gäller just jihadism finns väl en speciallösning i form av att sluta locka hit vem som helst utan ID från mellanöstern.

Varför inte? Jihadister spränger upp svenskar? Vart finns det negativa?


   
SvaraCitera