Forumet - Dödsstraff

Dödsstraff

6868 1 26

Spana också in:

Har svarat på din enkät. Är i grunden väldigt tveksam till dödsstraff då jag anser att livstids fängelse vore bättre dvs att den dömda får sitta i fängelse tills h*n avlider. Dessutom kräver dödsstraff samt självklart även livstids fängelse en 100% bevisning och med tanke på så dåligt och undermåligt som svensk polis utför förundersökningar och domstolar avkunnar sina domar så är jag ännu mer tveksam. Bevisligen sitter det oskyldiga i fängelse och det är ju totalt oacceptabelt. 

Däremot anser jag att invandrare och i synnerhet utomeuropeiska invandrare ska dömas till strängare straff än svenska och nordiska för att markera vad det är för lagar som gäller i Sverige.
Men i fall som Anders Behring Breivik? Är det acceptabelt att han kanske kommer ut efter 10 år? Man vet att det är han OCH han har själv erkänt. Borde inte han få ett dödsstraff, eller åtminstone sitta i fängelse tills han avlider. Han avslutade 77 ungdomar och unga vuxnas liv, samt skadade 319 personer för livet.

Dessutom har han det ju gött där i fängelset:
http://www.expressen.se/nyheter/behring-breivik-hotar-med-hungerstrejk/
Han sitter och spelar playstation och hotar nu med hungerstrejk om han inte får ett uppgraderat playstation med fler "vuxenspel".

Vafan asså...

Ne_Moreris: Det hjälper om straffet är tillräckligt långt. Om man låser in en mördare i fängelse på livstid så har man skyddat allmänheten från denne. Hade man gjort så hade jag personligen känt mig mycket tryggare...
Man har en väldigt syn på mänskligt psyke om man tror att det hjälper i längden mot brottslighet att låsa in brottslingar i en betonglåda bland andra brottslingar i ett godtyckligt antal år, vilket gör att de mer än något annat lär sig annan brottslighet, för att sedan släppas ut, stigmatiserade och alienerade. Dömer man till faktisk livstid är det dels återigen godtyckligt och dels brutaliserande på samhället. Att låsa in någon och kasta bort nyckeln är inte ett modernt sätt att lösa brottslighet.

Nachac:
Man har en väldigt syn på mänskligt psyke om man tror att det hjälper i längden mot brottslighet att låsa in brottslingar i en betonglåda bland andra brottslingar i ett godtyckligt antal år, vilket gör att de mer än något annat lär sig annan brottslighet, för att sedan släppas ut, stigmatiserade och alienerade.
... Jag menar då bokstavligt talat livstid... tills denna har avlidit...

TOR: Men den intagna på slutet psyk är frihetsberövad!
Ja? 
TOR: Skillnaden mellan psykvård och fängelse är att på psyket får du inte ta medicinen själv utan du får medicinen intravenöst medans på fängelset får du själv stoppa medicinen i munnen och svälja.
Nej, skillnaden på psykvård och fängelse är att det ena är psykvård och det andra fängelse.
Why not? Visst att folk kan va emot dödsstraff, men livstid (tills denne har avlidit) förstår jag inte varför man skulle vara mot... Tycker att det är ganska mesigt här i Sverige när man ser på vårt straffsystem. En fånge som har mördat borde väl inte kunna sitta och spela spel, studera, få bättre mat än maten som serveras i skolorna, gymma, etc etc och sedan komma ut efter en kort tid.