Forumet - Dödstjärnan, hur bli hållbart i praktiken?

Dödstjärnan, hur bli hållbart i praktiken?

1748 1 11
Efter ett medborgarinitiativ på runt 20.000 underskrifter i USA så har en motion tagits upp i kongressen. Detta gäller ett upprättande av Dödsstjärnan. En utredning har gjorts, ni hittar den HÄR.

Sammanfattningsvis har man kommit fram till att det i princip är omöjligt att göra, främst pga av följande punkter:

  • Det är för dyrt. Summan för att bygga Dödsstjärnan är uträknad till $850,000,000,000,000,000
  • Behovet av att förstöra andra planeter är ingen direkt prioritering
  • Varför skulle man lägga skattepengar på en Dödsstjärna med en uppenbar svaghet, det där lilla hålet som är helt öppet för t.ex. ett litet rymdskepp som kan åka in i och förstöra hela konstruktionen
Så nu tänkte jag att vi här på forumet kan slå våra kloka huvuden ihop. Hur skulle man, t.ex. i Sverige, kunna bygga en Dödsstjärna som är ekonomisk vinnande och hållbar överlag?

God jul, mvh Dödsstjärne-Isteche

188b270bf4cheap.jpg.jpg
Genom att använda återvunnet material och utnyttja miljövänliga energiresurser kan man nog dra ner kostnaderna på bygget en hel del. Sen föreslår jag att man helt enkelt lappar över hålet så inte rebellerna drar sin version av *pang i bygget* en tredje gång. Med lite innovativt tänkande tror jag vi också skulle kunna arbeta fram ett annat användningsområde för dödsstrålen än att bara zappa bort planeter. Den energimängd strålen kräver och avlossar skulle ju kunna ge elektricitet och värme åt en hel kontinent, liksom. Dödsstjärna istället för vindkraftverk? 

Spana också in:

hmm, att slänga ut den mängden metall i rymden känns som närapå att kunna ha en marginell effekt på jordens egna gravitation, så rimligen bör vi behöva gräva fram dem på någon av de stendöda grushögarna i vårt solsystem.

Med en så stor pryl behöver man nästan ha någon form av kraftfält eller atmosfär runt om för att den inte skall bli totaldemolerad av gruskorn och annat som far runt i hög hastighet i rymden.

Tror bara att jag minskar hållbarheten i praktiken och skall nog inte skriva mer

Istechetvåpunktnoll: Efter ett medborgarinitiativ på runt 20.000 underskrifter i USA så har en motion tagits upp i kongressen.
Detta är ganska gammalt, någon programledare för nåt amerikanskt program eller vad det var pratade om detta - om hur mycket resurser som skulle behövas i förhållande till vad vi kan producera när det gäller... stål har jag för mig? All jordens stålproduktion skulle gå åt enbart till det i jag vet inte hur många årtionden. Bland annat.

Så nej, att bygga en dödsstjärna är i praktiken icke genomförbart.


Hjärta