Forumet - Dölja självskadeärr?

Dölja självskadeärr?

501 0 3
Har precis börjat gymnasiet. Jag går natur på en lite halvsnobbig privatskola, och känner att folk inte riktigt skulle "förstå" om jag gick i kortärmat och visade upp mina gamla ärr. De är några månader gamla men fortfarande ganska röda och upphöjda, utspridda över hela vänsterarmen. Har någon tips på hur man döljer dem?

Kan för övrigt tillägga att jag inte har skurit mig på flera månader :)
Börjar ju bli lite kallare nu så långärmat är inget fel, men annars kan man sminka över vissa, men det brukar ej funka så bra för mig. och om man sminkar över ska man komma ihåg att ta bort sminket så snart man kan och sedan använda återfuktande kräm för att ärren ska kunna fortsätta läka, ärr kan ju ta flera år att läka helt (asså de kommer ju alltid vara ärr men att de läker som under). 

men ett tips kan vara att ha typ en tshirt som ”avleder” från att man kollar på armen, tillsammans med att ha etc armband eller annat man har på armleden för då avleder man som folk från att se ärren. Man fokuserar då på etx toppen eller detaljerna  om du fattar. Och om man vill kan man ju etx använda en svart tusch eller så och skriva/rita nåt i det området- men de kan ju också uppfattas som ”konstigt”..
De e typ bara de tips jag har...

Men som du antagligen vet så är de ju alltid bäst att bara vara ”ärlig” och inte dölja det, om de ej förstår så gör de ej, men det är en del av dig och du är fin å fantastisk precis som du är!

förövrigt- såå hill grym du är att inte ha gjort de på flera månader!!Hjärta

EmmaJo: Har precis börjat gymnasiet. Jag går natur på en lite halvsnobbig privatskola, och känner att folk inte riktigt skulle "förstå" om jag gick i kortärmat och visade upp mina gamla ärr. De är några månader gamla men fortfarande ganska röda och upphöjda, utspridda över hela vänsterarmen. Har någon tips på hur man döljer dem?

Kan för övrigt tillägga att jag inte har skurit mig på flera månader :)
Klart att det finns en risk att folk inte skulle förstå dig men det ska inte hindra dig från att vilja gå i kortärmat. Gör det inte till en grej utan bara lev normalt. Frågar någon så är det inget att lägga vikt vid, folk frågar. När jag berättar om mitt extremt ovanliga namn tror ju ingen att jag är svensk, men det tycker jag numera inte är något problem, blir lite glad när folk frågar. :) Det visar att folk är nyfika och bryr sig, sådant är ju bara trevligt. ;)

Bra att du inte skurit dig på flera månader. Fortsätt med att inte skära dig. Du mår trots allt inte bättre av att skära dig men däremot av att inte skära dig! :)