Forumet - Döm ingen - pga av dens utseende! ;S

Döm ingen - pga av dens utseende! ;S

3280 0 103
Är trött/less på att folk dömer så fort, pga av en persons utséende. Att döma någon efter béetende är en annan sak, det kan jag förstå. Absolut, de har ja inga problem med ;P Men seriöst...bara för att någon klär sig hardcore aktigt behöver inte personen i fråga skära sig, eller för att någon har mkt smink å rosa kläder behöver det nödvändigtvis inte vara en "fjortis med bitchig attityd". Det som avgör är inte utseendet, utan personligheten (oftast.) Lär känna personen, innan du dömer. Han/Hon kan vara rena motsatsen om vad du tror/tänker. SÅ tro inget, ta reda på the truth först - sen kan du döma.

Någon som håller med mig? [tard]
om någon klär sig på utmärkande vis är säkerligen denne medveten om vilka fördomar det medför, och har själv gjort ett medvetet val att i mångas ögon vid första anblick framstå som en sådan person. denne får leva med att ständigt behöva motbevisa människors förutfattade meningar.

att människor kommer dra förutfattade meningar om andra personer baserat på dennes klädstil är ofrånkomligt, inget du kan förändra iom ett trådskapande på ett forum.

bla bla bla, orka.

Spana också in:

Det är naturligt att döma människor efter utseende.

Jag är helt säker på att du gör samma sak själv.

Klär man sig i så kallade "hardcore" kläder som du uttrycker det, då får man acceptera att man blir dömd för sin klädsel.
Varför ska man annars klä ut sig för att visa sig annorlunda?
itch:

om någon klär sig på utmärkande vis är säkerligen denne medveten om vilka fördomar det medför, och har själv gjort ett medvetet val att i mångas ögon vid första anblick framstå som en sådan person. denne får leva med att ständigt behöva motbevisa människors förutfattade meningar.


Right on!
tigereyes:

Är trött/less på att folk dömer så fort, pga av en persons utséende. Att döma någon efter béetende är en annan sak, det kan jag förstå.


Jag dömer inte folk efter varken utseende eller beteende. Ett dumt beteende visar inte hur hela personen är. Visst kan jag tycka att någon gör en dum grej och kan bli förbannad o.s.v. Men jag har lärt mig, av väldigt mycket erfarenhet att det går inte! Du måste se mer av någon, än ytliga beteenden (såna som du ser ute på stan o.s.v) innan du kan avgöra hur människan är som person.

tigereyes:

Lär känna personen, innan du dömer.


[y]
Jag dömmer aldrig människor pga sitt utseende, om jag tycker att någon är sk. ful så brukar det oftast vara personligheten som gör personen ful i mina ögon.

Det finns många på t.ex. ungdomar.se som jag vid första ögonkastet funnit attraktiva men när de sedan satt sina fingrar på tangentbordet inte längre kunnat se som något annat än fula.

Jag anser människan vara vacker. ^_^
Violine:

Det finns goda människor som inte förstör världen också, de är dock färre. :/


Konsumtion bidrar till att förstöra världen och de "goda" människorna bidrar till konsumtion.

Violine:

Men i grund är människan vacker, föds vacker blir ful.


Barn är väldigt fula när de föds. Min mor sa att jag var väldigt ful när jag föddes.