Forumet - Dömda sexbrottslingar hängs ut på nätet

Dömda sexbrottslingar hängs ut på nätet

2357 0 37
Tyrael:

Nja, beror på hur många gånger de dömts (Du röstade på detta alternativ)


Är inte så insatt.

Men att hänga ut alla är väl fel mot lagen sådär. Personligen tycker jag väl EGENTLIGEN de skulle hängas ut med. De enda som kan ha något emot att de hängs ut är väl personer som är oroliga för att hamna i samma situation.

Men de som har begått flera sexbrott borde hängas ut, åtminstone inom en viss tid sedan senaste brottet. De behöver ju inte ligga 15 år gamla domar där och nöta. Då har väl förhoppningsvis personen kommit på andra tankar.

Konsekvensen kan väl visserligen bli att man även börjar hänga ut för småbrott, i längden. Vem vet var det slutar då...

Andra risker är väl att mindre friska personer medvetet kommer försöka ta sig förbi sina... likasinnade brottslingar, eller att personerna som begått brott blir utfrysta, vilket knappast gör deras situation bättre.

Rejäla fängelsestraff för brotten, istället för Sveriges alldeles för snälla system där man kan få två år för något som renderat i dödsstraff i ett land som tillämpar det.

Hmm, nu har jag bara snabbspawnat lite i min hjärna. Finns säkerligen något safety-gap jag inte tänkt på. Eller rättade sagt, jag har inte kommit fram till något konkret, utan bara anlyserat fram hit.

Spana också in:

Tyrael:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Har man avtjänat det straff man blivit dömd till så ska man inte behöva lida för det i tio år till - eller resten av livet för den delen.

Tobbish:

De enda som kan ha något emot att de hängs ut är väl personer som är oroliga för att hamna i samma situation.


Det där är ju nästan lika dumt som människor som hävdar att kameraövervakning överallt är skitbra, för de enda som kan ha någonting emot det är ju de som begår brott.
The_gunslinger:

Motivera tack.Själv anser jag att våldtäkt är ett så pass grovt övergrepp att den typen av människor aldrig ska få komma tillbaka in i samhället igen.


Och jag anser att sexualbrott inkluderar alldeles för många brott för att man ska kunna säga att någon som är dömd för ett sådant per automatik bör sitta inne på livstid och rent generellt är jag emot dödsstraff.