Forumet - dör alla med stängda ögon?

dör alla med stängda ögon?

4052 0 18
Nu blev jag tänkades på detta. för har sett i filmer där folk blir mördade att deras ögon är öppna, och sen att poliserna eller vilka det är som hittar liken stänger deras ögon med fingrarna. 

så hur funkar det i sverige när folk dör? kan man dö med öppna ögon? och om man gör det, stänger dom som har hand om sånt då på bårhuset eller innan bårhuset ens ögon? och varför stänger dom i såfall ögonen om liken endå finns i en kista där man inte ser dom? är det för att dom som arbetar med liken känner sig ut tittade?

Spana också in:

Svaret på din fråga är - nej! 

Sedan får man ta med i beräkningen att de allra flesta dör i sjukdomar och blir de tillräckligt sjuka så tappar de medvetandet och automatiskt har ögonen stängda. Men om en vaken frisk människa blir ex skjuten så kommer ögonen att vara öppna såvida inte personen blinkade just vid dödsögonblicket.
Folk dör med både öppna och stängda ögon och det folk tidigare har sagt är givetvis sant men inte det den där läraren sa dock.

Vanligtvis så stänger man döda människors ögon om de inte redan är stängda dvs.
Det där med filmer är bara tramsigt, det är för att det ska verka vara något medlidande i filmen men det är ju inte sant. Jag tycker att det är tramsigt när Alla döda har öppna ögon i Alla filmer.