Forumet - Döv eller blind?

Döv eller blind?

2885 0 22
NÅ. Skulle ni hellre vara döva eller blinda?
Motivera.

Jag skulle hellre vilja vara döv. Tror man kan kommunicera bättre då, skulle fortfarande kunna läsa böcker (som är min absolut största passion). Vore trist utan musik och sånt så klart men ännu mer trist att aldrig mer kunna se, tror jag. Är mer en visuell person.

Spana också in:

Det beror på.

Hade det varit medfött - blind. Känns som att det är så mycket man vill höra, som är viktigt att höra. Har massa minnen där det är ett speciellt ljud eller en speciell mening eller whatever som liksom gör själva minnet.

Om jag däremot skulle mista syn eller hörsel NU skulle jag välja bort hörseln pga att jag skulle ha svårt att leva med att jag inte längre kan se allt som är så underbart att titta på. Är en sån som verkligen ser jättemycket, hela tiden.
asså, att vara blind är ju ett enormt mycket större handikapp än att vara döv. som blind kan man ju knappt leva ett normalt liv utan assistans, och knappt klara sig själv över huvud taget. och dessutom kan man ju inte jobba som något annat än typ musiker eller radiopratare kanske.

den enda större svårigheten med att vara döv är ju typ att man inte kan prata med folk lika lätt, och inte kan lyssna på musik.

känns lite som att välja mellan att bli av med sitt ena lillfinger eller sitt ena ben.