Forumet - Dollarn kommer krascha.

Dollarn kommer krascha.

1460 0 46
http://www.usdebtclock.org/

Dollarn kommer krascha. Det går inte att se någon annan möjlighet. Det finns ingen annan valuta så uppblåst av investeringar från både kina, mellanöstern och stora delar av världen - och alla kommer bli förlorare på krisen. Finanskrisen håller på att vända - men den har bara vänt tillfälligt. Regeringar världen över, däribland vår egen, har byggt upp enorma skulder genom att använda sig av pengar som inte existerar - och det här kan bara innebära en krasch. Även den här krisen har lösts på exakt samma sätt - genom temporära investeringar i banker. Krisen vändes och fasades ut - men på ett sätt som kan komma att bli katastrofalt för hela mänskligheten.

Det som är frågan nu är när dollarn kommer krascha. Webbot som är ett stort program i USA som analyserar trender och har lyckats förutsäga allt från jordbävningar, tsunamis, antraxutbrott - spekulerar om att något kommer hända den 25 oktober. Hur kommer det här drabba oss, hur kan vi överleva en kris när alla pengar världen över kan komma att bli helt värdelösa?
Anarkandi:

Det som är frågan nu är när dollarn kommer krascha


nej. det finns en risk ja. men om det vore ett faktum om tid skulle följande hända:

1. folk skulle sluta använda dollarn.
idagsläget: dollarn används än
2. nationer skulle sätta enorm press på att få sina utlandslån till usa betalda
idagsläget: ingen större markant tryck på usa har skett.
3. om det var ett faktum skulle folk nu börja sälja sina dollars såfort som det bara gick vilket skulle leda till en enormt fall av dollarn där värdet av denna fiatvaluta föll till mindre än kostnaden för att trycka den.

Anarkandi:

Webbot


ett högst kontroversiellt program som inte bör refferaras som källa. spottar ju ut massa grejjer o visst att vissa stämmer, men mkt gör det inte.

jag kan mkt möjligt ha fel ang webbots dystopi men angående att det redan nu klarlagts att det är en tidsfråga innan amerianska dollarn kraschar är tyvärr fel.

Spana också in:

Gentlemannen:

Inte alls omöjligt, den risken finns alltid när man använder fiatvalutor. Därför jag och de flesta andra liberaler är kraftigt emot dessa.


nej, men att det redan är ett faktum o bara fråga om tid är ju knappast rätt, även om alla fiatvalutor egentligen kommer krasha förr eller senare.
Roslagsvatten AB:

nej. det finns en risk ja. men om det vore ett faktum om tid skulle följande hända:


Ja, men troligen lär detta händelseförlopp ske ganska snabbt, min spekulation är att det tidigast kommer ske något till våren, webbots spekulation är 25 oktober.

Gentlemannen:

Inte alls omöjligt, den risken finns alltid när man använder fiatvalutor. Därför jag och de flesta andra liberaler är kraftigt emot dessa.


synd att det inte finns så många vettiga liberaler
Roslagsvatten AB:

ja, men du skrev att kraschen var en händelse som kommer att ske nu


Nej, jag sa att det kommer ske, och att det skulle kunna hända snart om t.ex webbot hade rätt, tråden och diskussionen handlar om när det kan komma att ske och vad det kommer innebära för oss.

rekommenderar ron pauls åsikt, som jag tror du kan relatera till bättre än mig som jag tror att du misstror i allt, oavsett vad jag säger:
http://www.cnbc.com/id/32881898

Ending Jon:

Och sen kommer socialism och kommunism eller hur det nu var [crazy][crazy]


vet inte riktigt :P

variabel:

<3 fett intressant ska skriva efter gröten


längtar redan!
Anarkandi:

jag sa att det kommer ske


inom en mkt snar framtid. om det var fastslagit så skulle dollarn nu falla enormt.

läser texten och inte nånstans står det något om dollarns kollaps, står bara att staten inte ska lägga sig och mkt av det amerikanska staten lagt sig i är exempelvis miljösatsningar osv. går lite emot dina åsikter ju. är du liberal?
Gentlemannen:

Så om du bara använder dig av den frågeställningen om en liberal är vettig eller ej så måste du tycka att nästan alla liberaler är vettiga! [wink]


Jag tycker faktiskt att ni är vettiga ibland, det beror på hur ni framför er politik och vilka visioner ni har, men vissa liberala ideal slår jag långt hellre för än t.ex socialistiska.. eller socialdemokratiska </3

Roslagsvatten AB:

går lite emot dina åsikter ju. är du liberal?


Jag säger inte att det är fel att satsa på miljön, jag är dock emot att skapa pengar från tomma intet och göra saker det inte finns täckning för, det är inte hållbart eller en vettig politik. 1+1=2, har man 100 kronor på en bank och en intäkt på 4% så kan man inte leva på mer än 4 kronor om dagen, lever man utöver det lever man på sin nivå, och det är inte hållbart.

Paul writes, "The Fed is using all its power to drive the monetary base to unprecedented heights, creating trillions in new money out of thin air. From April 2008 to April 2009, the adjusted monetary base shot up from $856 billion to an unbelievable $1.749 trillion. Was there any new wealth created? New production? No, this was the Ben Bernanke printing press at work.

det var en av de mer intressanta sakerna i artikeln.
Anarkandi:

jag är dock emot att skapa pengar från tomma intet och göra saker det inte finns täckning för


dvs skapa fiatvalutor, något man som miljömupp är för, du säger emot dig själv, du bedriver nu liberaliska ideer. misstron till en statlig valuta hör ihop med misstron till staten.

en miljönisse vill ju att staten reglerar utsläpp osv o då måste den skapa en fiatvaluta annars skulle den troligtvis kollapsa; staten har lån osv o för att kunna bedriva miljöreformer som kräver rejäla satsningar så krävs att staten har monopol på valuta.
Roslagsvatten AB:

något man som miljömupp är för, du säger emot dig själv, du bedriver nu liberaliska ideer


Ha!
Jag tillhör ingen ideologi, jag ställer mig inte bakom miljöpartiets partiprogram fullt ut, jag tror verkligen inte på alliansens idéer, och jag tror absolut fullkomligt inte på vänsterns, vänstern driver den mest orealistiska politik jag sett - tusentals konkreta förlsag utan några vettiga idéer om var pengarna ska komma ifrån. Sedan pågår enorma debatter i MP om fiatvalutor då JAK har tydliga kopplingar till MP. Senaste Avtryck(GU's medlemstidning tipsade om filmen money as debt.) Vi marknadsför det som en grön fråga. :S

Generellt är min åsikt att ifall de orättvisa mekanismer som ränta, möjligheten till monopol, fiatvalutor, inflation, avskaffas och ett resursstänk ersätter dagens tänk så kan jag kalla mig liberal fullt ut, men tills dess så är jag för statlig intervention för att jämna ut. Orättvisa system som kan utnyttjas skapar orättvis fördelning mellan människor och orättvisa möjligheter att skapa sig ett liv.
Anarkandi:

jag ställer mig inte bakom miljöpartiets partiprogram fullt ut


men då måste du fatta att med tanke på att miljöpartiet gör nationella reformer så måste en fiatvaluta användas. antag att ena privatpersonen vill ha mat för att minska utsläpp, en annan guld osv. det krävs en fiatvaluta för att göra mps reformer[zzz]
Stringburka:

Webbot tycks vara lika trovärdigt som Nostradamus.


Har jag också börjat inse, av någon anledning har källan blivit väldigt spridd och omtvistad ändå.

Roslagsvatten AB:

antag att ena privatpersonen vill ha mat för att minska utsläpp, en annan guld osv. det krävs en fiatvaluta för att göra mps reformer[zzz]


fast du måste förstå att mps reformer är utformade från dagens behov och dagens samhälle, där vi har fiatvalutor. skulle inte systemet vara utformat så skulle vi driva en helt annan politik. Där får man vara lite pragmatisk, maldiverna kommer investera i att köpa land på andra områden eftersom de är medvetna om att de kan komma att dränkas. det är framtidstänk och att anpassa sig till de förutsättningar man har, det är det det handlar om.
Anarkandi:

fast du måste förstå att mps reformer är utformade från dagens behov och dagens samhälle, där vi har fiatvalutor.


jo, men utsläpp kommer alltid ske. inte som att man får ner utsläppen till 0 o så är det över förevigt, staten måste hela tiden hålla tillbaka och då krävs en fiatvaluta