Aviseringar
Rensa alla

Dollarn kommer krascha.


Ämnesstartare

Roslagsvatten AB:

något man som miljömupp är för, du säger emot dig själv, du bedriver nu liberaliska ideer

Ha!
Jag tillhör ingen ideologi, jag ställer mig inte bakom miljöpartiets partiprogram fullt ut, jag tror verkligen inte på alliansens idéer, och jag tror absolut fullkomligt inte på vänsterns, vänstern driver den mest orealistiska politik jag sett - tusentals konkreta förlsag utan några vettiga idéer om var pengarna ska komma ifrån. Sedan pågår enorma debatter i MP om fiatvalutor då JAK har tydliga kopplingar till MP. Senaste Avtryck(GU's medlemstidning tipsade om filmen money as debt.) Vi marknadsför det som en grön fråga. :S

Generellt är min åsikt att ifall de orättvisa mekanismer som ränta, möjligheten till monopol, fiatvalutor, inflation, avskaffas och ett resursstänk ersätter dagens tänk så kan jag kalla mig liberal fullt ut, men tills dess så är jag för statlig intervention för att jämna ut. Orättvisa system som kan utnyttjas skapar orättvis fördelning mellan människor och orättvisa möjligheter att skapa sig ett liv.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anarkandi:

Webbot som är ett stort program i USA som analyserar trender och har lyckats förutsäga allt från jordbävningar, tsunamis, antraxutbrott - spekulerar om att något kommer hända den 25 oktober.

Webbot tycks vara lika trovärdigt som Nostradamus.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

iddqd:

Köp guld.

Har inte råd med gummihandskar. [cool]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anarkandi:

jag ställer mig inte bakom miljöpartiets partiprogram fullt ut

men då måste du fatta att med tanke på att miljöpartiet gör nationella reformer så måste en fiatvaluta användas. antag att ena privatpersonen vill ha mat för att minska utsläpp, en annan guld osv. det krävs en fiatvaluta för att göra mps reformer[zzz]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Stringburka:

Webbot tycks vara lika trovärdigt som Nostradamus.

Har jag också börjat inse, av någon anledning har källan blivit väldigt spridd och omtvistad ändå.

Roslagsvatten AB:

antag att ena privatpersonen vill ha mat för att minska utsläpp, en annan guld osv. det krävs en fiatvaluta för att göra mps reformer[zzz]

fast du måste förstå att mps reformer är utformade från dagens behov och dagens samhälle, där vi har fiatvalutor. skulle inte systemet vara utformat så skulle vi driva en helt annan politik. Där får man vara lite pragmatisk, maldiverna kommer investera i att köpa land på andra områden eftersom de är medvetna om att de kan komma att dränkas. det är framtidstänk och att anpassa sig till de förutsättningar man har, det är det det handlar om.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anarkandi:

fast du måste förstå att mps reformer är utformade från dagens behov och dagens samhälle, där vi har fiatvalutor.

jo, men utsläpp kommer alltid ske. inte som att man får ner utsläppen till 0 o så är det över förevigt, staten måste hela tiden hålla tillbaka och då krävs en fiatvaluta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Roslagsvatten AB:

jo, men utsläpp kommer alltid ske.

Jag tycker du gör falska förutsättningar.
1. För att en stat ska finnas krävs inte en fiatvaluta.
2. Skatter är mer ekonomiska styrmedel än stöld. Det finns flera förutsättningar som gör en helt nyliberal politik utan interventioner omöjlig, bland annat "Allmänningens förbannelse."
- Har man ett hav med en begränsad mängd fiskar, där alla fiskar håller på att bli överfiskade, så vore det mest nationalekonomiskt lönsamma att låta fiskestimmen växa till sig nog mycket för att de inte ska ligga på kritiska nivåer, ju fler fiskar det finns, desto högre tillväxt och desto större vinster kan man göra på fisket. Skulle allmänheten gå tillsammans och arbeta för detta skulle alla tjäna på det, men skulle en enskild privat individ göra något skulle han bara förlora på det. Det är inte lönsamt för en enskild individ att sluta släppa ut växthusgaser, men skulle alla gå samman och minska dem så skulle man kunna avvärja en global katastrof.

En liberal politik går att drivas, men bara för att det finns en sammanslutning där man kan samrådigt fatta beslut så innebär det inte att det är socialism. Men jag gillar varken majoritetens förtryck av minoriteten, socialism (jag föraktar verkligen, verkligen både vänstern och socialdemokraterna! jag skulle ha velat se en sammanslutning med mp, c, kanske pp, fp och kd.)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anarkandi:

1. För att en stat ska finnas krävs inte en fiatvaluta.

har jag hävdat det? det jag säger att en stat med stor interventionpolicy som miljöpartiet kräver och behöver både nu och i framtiden kräver en fiatvaluta.

om en person vill ha guld för att inte släppa ut avgaser, en annan silver, det går inte. måste du se. sedan gäller blir även värderingar hopplösa när det gäller så stora skatteintäkter. antag att staten tar o driver in skatt via guld. guldet faller sedan enormt i värde och då blir det mindre intressant vilket gör att man inte har råd att bedriva miljömässiga reformer. ingen kommer vilja ändra sig för guld då guld är i överskott.

Anarkandi:

2. Skatter är mer ekonomiska styrmedel än stöld.

nej, dom är både och.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Roslagsvatten AB:

om en person vill ha guld för att inte släppa ut avgaser, en annan silver, det går inte. måste du se.

Jepp, i ett system utan fiatvalutor kommer vi behöva implentera ett nytt system. Kanske mer rättvist också, dagens ekonomiska system värderar saker på väldigt sjuka sätt. Det är därför som sjukvård, utbildning bortprioriteras.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

det jag tänker på nu är stackars alla ungdomar som lever om... 500 år.. nej 100 år from now,, o hur jobbigt de kommer ha d på sina historialektioner : PPPPPPP


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anarkandi:

Jepp, i ett system utan fiatvalutor kommer vi behöva implentera ett nytt system. Kanske mer rättvist också, dagens ekonomiska system värderar saker på väldigt sjuka sätt. Det är därför som sjukvård, utbildning bortprioriteras.

precis, men det du vill göra reformmässigt kräver en konstant existens av fiatvalutor.

Ludwig von Mises är väl en ganska kontroversiell prick men jag tror på hans ide om förhållandet mellan staten och den fria marknaden. iaf, detta är liberalernas syn och högst kontroversiellt, Dold text: vill bara påpeka det o gardera mig mot ev offensiver från socialister:

Orsaken till att fiatvalutor skapar är för att staten ska få en form av stabilitet och för att den ska ha råd att kunna betala ut avgifer. om du avskaffar fiatvalutan men ändå har en stat med hög interventionpolicy så kommer staten förr eller senare inte ha råd att betala ut dessa reformer då värdet och begäran av den fria marknaden på varor och resurser växlar kraftigt.

budskapet är att om en stat ska kunna praktisera ett samhälle utan fiatvalutor så krävs det en minimal statlig interventionspolicy med minimala bidrag osv.

staten kan inte se vad marknaden vill ha imorgon och därför måste det finnas en fiatvaluta som lösning: 100 kr kan ge dig såväl guld som silver o är mer stabil osv.


   
SvaraCitera

Anarkandi:

Dollarn kommer krascha

Den nyheten är gammal. Man kan inte låna tusentals miljarder dollar, låta FED ha nollränta och samtidigt tro att dollarn kommer fortsätta starkt.
Det USA gör och har gjort (EU med för den delen) är att tillfälligt kyla av den ordentliga krisen som väntar. Läste för inte så längesen att inflationen i USA väntas stiga uppåt 15-20% inom några år. Ett resultat av den penningpolitik man har fört de senaste 10 åren.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Roslagsvatten AB:

staten kan inte se vad marknaden vill ha imorgon och därför måste det finnas en fiatvaluta som lösning: 100 kr kan ge dig såväl guld som silver o är mer stabil osv.

Självklart. Jag förstår helt tanken, men du kan inte säga att det är grönt att vara för fiatvalutor, isåfall kan du säga att miljöpartiet är gråa som inte tycker det, mp driver för närvarande inget sånt förslag och som debatten ser ut nu lär inget sådant förslag läggas, varken från dem eller något annat riksdagsparti, men det är helt grönt att vara för fiatvalutornas avskaffande - det handlar om tillväxtkritik också, försvaret för fiatvalutor brukar vara att när de pengar som skapas återinförs i systemet så ska det plötsligt finnas täckning för dem, tror man inte på oändlig tillväxt så har man ett ganska stort skäl att misstro fiatvalutornas vara eller icke vara.

I grunden ser jag att det behövs mer av en social revolution än något annat. Socialismenstes när en klass sätts mot en annan är precis det jag vill komma bort från, vi behöver inga fiender, vi behöver fler vänner. Majoritetens förtryck av minoriteten är alltid fel. Hierarkier där andra bestämmer över andra är alltid fel. Då kan man se frihet som min primära drivkraft, fast jag har även drag av utilitarismen, och självklart den gröna delen, skulle gärna se en debatt om hur ett grönt liberalt samhälle skulle se ut dock. Min teori är dock att ju längre bort vi kommer från verkliga resurser, desto längre bort kommer vi från grön politik. Det är lättare att tro att jordens resurser är obegränsade om ekonomin och BNP bygger på att det ska vara obegränsat. Man ser aldrig resurserna eller sin egna påverkan på systemet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anarkandi:

men du kan inte säga att det är grönt att vara för fiatvalutor

nej, fiatvalutor handlar ju inte om höger eller vänster, finns ju folk på högern som vill ha statlig kontroll; höger konservativa osv. fiatvalutor handlar om synen på frihet, precis som det finns anarkister och kommunister som det finns anarkokapitalister och fascister.

jag förstår hur du menar men mps reformer är ju på sådan skala att jag har svårt att se dom finanseras med annat än en fiatvaluta. svårt att hugga ved för 1 miljarder o sedan ge det som skatteåterbäring osv.

detta gäller givetvis alla partier vars reformer är högst beroende av en fiatvalutas existens.

Anarkandi:

Hierarkier där andra bestämmer över andra är alltid fel.

tvärtom, det ligger i överklassens intresse att underklassen har det dräligt och möjligthet att bli rika. om det inte går så sker revolution. problemet vi ser i usa är att staten skyddar dom rika via ngn form av demografisk protektionism.

Jag är skarpt kritisk till att usas regering tillåter karteller bland försäkringsbolag osv.

Många klagar ju på USAs sjukvård men rent statistiskt så har usa väldigt bra sjukvård. USA har en av världens högsta BNP och av statens intäkter går c:a 15% till vård om jag minns rätt. det genomsnittliga landet i EU har 8-10% har jag för mig. USA bör alltså ha världens bästa sjukvård men eftersom staten skyddar dom rika så faller nu landet ihop. det ligger alltså i överklassens intresse att underklassen har det drägligt. i japan finns stora klasskillnader men underklassen har det ändå ganska okej...

Min syn på miljön är att det är individen och inte statens reformer som gör miljön bättre. vrf åker jag kollektivtrafik? för miljön, även om bil är bekvämare osv.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Roslagsvatten AB:

detta gäller givetvis alla partier vars reformer är högst beroende av en fiatvalutas existens.

Jag tror faktiskt inget partis frågor skulle fungera i en värld utan fiatvalutor. Alla har sina stöttestenar och sin blindhet. Som sagt har miljöpartiet anpassat sig till de rådande omständigheter som finns - skulle fiatvalutorna avskaffas skulle det inte innebära att chansen att föra en grön politik skulle avskaffas, utan snarare att vägen dit skulle se annorlunda ut.


   
SvaraCitera