Forumet - Doloxene

Doloxene

831 0 14

Spana också in:

Doloxene/Dexofen är ett livsfarligt preparat som håller på att fasas ut från marknaden undan för undan. Jag har själv haft medicinen mot smärtor, aldrig att jag tar den igen. Den är livsfarlig att kombinera med andra opiater eller alkohol, tydligen ska man tom. undvika lättöl.
Mårran:

Den är livsfarlig att kombinera med andra opiater eller alkohol, tydligen ska man tom. undvika lättöl.


Sant, Enligt läkare så måste man vänta en dag efter man druckit alkohol sist innan man börjar behandling med Doloxene, och man får inte dricka igen förrän det har gått iallafall två dagar efter det man sist tagit dem..

Skulle heller aldrig ta Doloxene samtidigt som jag tog någon annan medicin alls.
Finns många mycket säkrare opater/opioider som get bättre effekt, för att inte göra regelbrott så undviker jag att nämna namnen.. (Även om jag tycker den regeln är lite diffus, då det står att man får skriva för eller emot droger, vilket, iallafall enligt mig kan uppfattas som att man borde kunna skriva för och emot specifika droger också)

PS. 700mg är en HÖG dos om man aldrig har tagit det innan, och dem enda tabletterna jag har sett blivit tagna samtidigt som Doloxene är Alvedon (då paracetamol ökar effekten av opiater/opioider)..