Forumet - Dom dödar fisken en tugga i taget - Perverst???

Dom dödar fisken en tugga i taget - Perverst???

427 0 21
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6153099.ab

I taiwan verkar dom enligt aftonhoran ha någon sorts tradition att äta fisk som är kokad med huvudet utanför kastrullen, vilket gör att fisken fortfarande lever när den sakta blir uppäten. Aftonhoran drar som vanligt alla över en kam och säger "I taiwan verkar dom gilla att fisken rör på sig när dom äter den". Själv skulle jag tro att det är förekommande, men väldigt ovanligt. Bor ju i Kina där "alla" äter hundar, katter, ormar, apor osv....har dock bott här i ganska många år och inte träffat någon som skulle tänka sig att äta en hund eller en katt.....det förekommer, men det är ovanligt.

Nu är frågan, är detta perverst? Har vi svenskar någon rätt att kalla detta perverst? Alla länder har väll perversa mat traditioner. Det handlar bara om hur man ser på det.

Surströmming är ju något som "alla Svenskar" äter, och det är ju i princip rutten fisk.
Kräftor är ju stora skalbaggar som kokas och äts.
Korv är ju djur rester som mals ihop och som sedan traditionsmässigt pressas in i en tarm.
Blodpudding är ju typ gris blod med mjöl eller nått.

Maträtterna ovan är ju vanlig Svensk husmanskost, men för någon från ett annat land låter det säkert som att Svenskar är helt jävla sjuka i huvudet.

Jag tycker alla (eller inga) länder har sjuka mat traditioner. Det handlar bara om kultur och vanor. I Sverige är hunden människans bästa vän, men i Vietnam så är hunden mat. Skillnaden är bara hur man ser på saken.

Åsikter?

Spana också in:

AlphaMale:

Korv är ju djur rester som mals ihop och som sedan traditionsmässigt pressas in i en tarm.


Ew, var du tvungen att skriva de.. [cry]
Jag tycker att det är sjukt att vilja tortera djuret innan man äter den, som t.ex när man kokar levande kräftor i riktigt hett vatten och det här, liksom wtf, döda djuret först, SEN laga den, oki? [sad]
Fast att äta en fisk som lever...[tard]

daisy:

kokar levande kräftor i riktigt hett vatten och det här, liksom wtf, döda djuret först, SEN laga den, oki? [sad]


kräftorna dör direkt, lika snabbt som om man skulle döda den på annat vis. Folk reagerar bara på det för att det verkar hemskt att de kokas, men det är lika illa som att mosa dem med en hammare eller skära huvudet av dem.
AlphaMale:

Har vi svenskar någon rätt att kalla detta perverst? Alla länder har väll perversa mat traditioner. Det handlar bara om hur man ser på det.


Är det okej att ha en tradition där man äter djur levande?

Okej, hela det här slakta djur och käka samhället är ju åt helvete, men ska man dessutom äta dem levande? Så himla onödigt.
iddqd:

Det finns något liknande i Japan också, Ikizukuri.


alltså har inte folk lite medlidande?

iof kanske jag kände lite mer nu när den sorgliga låten var på men ändå.. det är ju ett liv det där. man behöver ju inte vara brutal..

off topic:

iddqd, vad är det för förkortning? har för mig att en cs-klan hette det när jag lira cs.
uppenbar:

Min language partner i Shanghai hade sett sin pappa flå en hund när han var liten


Hehe, been there, done that.

Är nog en av dom enda på det här forumet som verkligen ätit hund....var dock inte medveten om det.

Tränade kungfu här i Kina för lääänge sen. Då kunde jag ingen kinesiska alls så jag förstod i princip aldrig mer än 25% av vad som pågick.
En dag dök det upp 3 gulliga hundvaplar på skolan, vilket ju var kul (Jag bodde altså på skolan). Under två veckors tid sprang dom runt och lekte och höll på.
Här är en bild på en av hund valparna
Image
(Notera hur hunden håller upp tassen för ögonen pga blixten från kameran....
Notera också vaderna på thaiboxarn som var på besök från thailand.....hårda sparkar.....)

Valparna brukade springa runt och tigga mat varje gång vi åt lunch, men en dag så var det bara två valpar, och ingen visste (eller ville berätta för mig) vart den 3:e tagit vägen, fast jag tänkte inte så mycket på det då.
Sen samma kväll var det kött till middag, fast det var ganska hårt och segt. Jag frågade en av mina tränings kompisar var det var för kött, och han sa att det var nöt kött...så jag åt upp alltihopa utan att länka ihop det med att en hundvalp var försvunnen.

Efter middagen så bad mina tränings polare mig komma runt bakom köket på skolan....
Där fanns.....ett hårlöst hund-huvud, en blodig skin hög och en massa annat som inte var allt för trevligt. Lyckades dock ta det med lugn, och hålla nere hundvalpen som jag just ätit.

Nästa dag fick jag vara med när dom slaktade dom andra två valparna. Kan säga att dom i alla fall inte led. Ett hårt slag i bakhuvudet sen var det över. Fast det var inte så jävla kul att se det som hände sen.

Om ni någonsin är ute på landsbygden i Kina, se då till att kontrollera ordentligt vad det är för kött ni äter. Finns nog dom som är mycket känsligare än mig och aldrig skulle förlåta sig själva om dom ätit hund.