Forumet - Dom ska kontakta BUP!

Dom ska kontakta BUP!

942 0 10
Känns väldigt pinsamt att lägga in detta i ätstörningar eftersom jag verkligen inte har det... Iaf så ska skolkuratorn kontakt BUP. Så hon och min mamma ska på ett möte om att jag har problem med maten. Jag är så jävla rädd! Vad kommer de att göra?? Kommer jag få fortsätta att dansa???
Antager att det ni kommer prata om, precis som i alla andra fall när man är på ett första möte, är om det finns en problematik och i sådana fall vilken. Kommer ni fram till att det inte finns någon så är det inget mer med det.

tror jag som aldrig haft med bup att göra.
Om du nu inte har en ätstörning så är det väl inget problem, eller? Bara att säga att det är ett stort missförstånd och att du inte alls har några problem med att äta, hålla normal vikt och så vidare.

Sen kanske din omgivning tolkat att du har problem med maten. Jag vet inte om du har det. Men det finns problem med mat som inte har med ätstörningar att göra, t ex kroppsliga sjukdomar, allergi, intolerans, och så vidare.

Hur som helst är det väl bra att utreda det?
Om du inte har ätstörningar kan de ju inte direkt göra någonting. Jag menar man kan ju inte ändra någonting om det inte finns någonting att ändra. Säg att du inte har problem med maten och det borde visa sig ganska snabbt när de har fått din vik och längd. Och även om man är lite underviktig betyder det inte att man har ätstörning, men man kan ju försöka att äta lite mer bara för att få dem lugna.
Hoppas allt ordnar sig![cute]

Spana också in:

novemberbarn:

Nej för då kommer de se att jag har en massa kroppsliga tecken på äs osv...


Kroppsliga tecken på ätstörningar kommer inte utan anledning.

Om du har fått dessa kroppsliga tecken på grund av att du svälter dig (medvetet eller omedvetet) så behöver det utredas. Det borde du väl förstå?

Är det medvetet drag från dig att svälta dig, ja, då behöver du hjälp att bryta de tankemönstrena. Är det ett omedvetet val av dig att svälta dig (jag menar, du kanske är somatiskt sjuk?) så behöver även detta utredas så att du inte går och blir sjuk.

Nåväl, vad är det för kroppsliga tecken du tror de kommer att se hos dig?
novemberbarn:

huvudvärk,ingen mens, fjun på kroppen, uppsvälld mage, kalla händer å fötter, trött, trött och ännu mer trött,illamående,ont i magen, yrslel mm. En del av detta har försvunnit då jag nu äter som en häst...


Du tycker inte dessa symptom alls är oroväckande? Klart folk oroar sig. Det kanske inte har med dålig kosthållnig att göra -- kan vara annat och då är det bra att det kollas upp. Men du själv säger att det handlar om mat -- alltså blir du remitterad till bup i stället för somatiken. Inte konstigt alls.
Du kommer bli tvångsbehandlad med tvångströja, fastspänd på hårda britsar medans du genomgår en lobotomi...tar väl en sisådär 1 dygn.

...Skämt åsido...först av allt måste du för fan inse att psykologerna inte existerar för att göra ditt liv sämre, hela syftet är att du ska få bra hjälp med...vad du nu har problem med. BUP är inget farligt, de är förbannat trevliga om man ger dem en chans...