Forumet - Downs syndrom

Downs syndrom

246 0 12
Jag läste en artikel på aftonbladet som jag tyckte var stötande.
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article3547246.ab

"Jag önskar mig ett barn med Downs syndrom. En liten pojke eller flicka med knubbiga små fingrar, sneda pliriga ögon, spikrakt hår och stor rund tunga som vill slicka på allt."

En kvinna som önskar sig ett barn med Downs syndrom, vad har hon för syn på barn egentligen? Man skaffar väl inte barn efter det man vill ha, för att ändra sitt eget liv. Man måste ju tänka på barnet i första hand.

Det låter mer som hon vill ha ett husdjur.

Kan ni förklara hur hon tänker? Jag förstår inte varför man skulle vilja ha ett sjukt barn.

Spana också in:

Men herregud vad tramsiga ni är, det är ju en uppenbar respons till nästa mening; Varje gång jag har väntat barn har folk sagt att ”det spelar ingen roll vilket kön det blir, bara barnet är friskt”. Sådana uttalanden har provocerat mig, för vad skulle hända om det vore sjukt?.
Måste bara skriva en sak.

Jag tror hon vill väcka lite debatt med det här. Hon menar och känner nog(precis som jag med många andra) att det blivit en sådan överdriven rädlsa för barn med funktionshinder. Jag tycker det är skam att man försöker utveckla och forska fram sätt att kolla om ens barni magen har tex. Ds. Det är ju sjukt vilken gallring av människor vi gör!
Vill man ha barn så får man ju "ta" det barn man får! Annars ska man inte skaffa barn!