Forumet - Drabbats av någotnågonting helskumt..

Drabbats av någotnågonting helskumt..

196 1 15
Jag har INGEN aning om vad det här kan vara.
Hursomhelst tänkte jag fråga folk här med tanke på att jag är lite småskraj för att snacka med folk man känner om sjukdomar utifall dom skulle tycka jag är äcklig.

Jag har precis flyttat. Jag har mer eller mindre blivit förstoppad. Jag har tappat aptiten. Min "värld" är alldeles dimmig och jag är yr. Jag har illamående. Jag är törstig mest hela tiden. Kroppen är alldeles svag och jag har ont i magen. Det har hållt i sig i tre dagar nu.

Någon som vet om det är en o samma "sjukdom" eller flera?
Eller någon som vet något överhuvudtaget?

Tänkte fiska upp lite ideer om vad det kan vara innan jag söker vård så kan jag komma med lite ideer där. För dom är så värdelösa på att ge en hjälp ifall man inte vet någonting själv där jag bor.
har du ätit något ovanligt? varit utomlands? umgåtts med nån som varit sjuk/blivit smittad?

jag tror att det kan vara kopplat till flytten. om du är/har varit orolig och mår dåligt psykiskt så påverkar detta i allra högsta grad ditt fysiska mående. ny miljö, nya människor, lämna allt det gamla bakom, du är mitt i tonåren (du har ett virrvarr av hormoner i kroppen just nu, det hör till att man känner sig skitkonstig allmänt).

jag känner rent spontant att du borde försöka få in rutiner i ditt ätande och sovande, även om det är jobbigt att äta, bara för att få in någon slags balans i kroppen. kontakta någon kurator på skolan, för att få prata ur dig om allt som händer för det är också en last.

d va mina 43 öre. vsg.
försöker äta så mycket som de går men blir mätt efter bara ett par få tuggor.

Fick ångestattack i tisdags eftermiddag och efter det mådde jag helskumt. Fick ångest för att min mamma blivit sjuk och jag hade umgåtts med henne några dagar innan. Jag är hypokondriker enligt jättemånga.

Jag flyttade precis till fosterfamilj eller ja för ca. 2 veckor sedan. Blivit jättetrött och sover 14-16 timmar om dygnet vilket gör att jag inte kan ta mig till skolan.

Våran kurator är kollega med min pappa och dom jobbar jättetajt så han får veta allting och det vill jag inte.
Så jag pratar inte med henne alls.

jag har mått psykiskt dåligt 1-4 och sedan 7-8 och sen i 9an nu blev det värsta fallet och betygen ligger på 0 och jag klarar troligtvis inte skolan.

Jag blev adopterad när jag var 12 timmar gammal.

Jag hatar att prata med mina fosterföräldrar om saker som tynger mig och så för dom säger ALLTING till soc och mina föräldrar.

Jag blev LVUad förra veckan. Jag ska in på förhör om en misshandel på onsdag.

Kan det vara stressrelaterat också?

Spana också in:

Jag vet inte vilken typ av hjälp du behöver, men du behöver absolut hjälp, kan du inte gå till Ungdomsmottagningen eller ringa Bupp eller fråga vad det kan vara på en sådan sida där man får svar av en läkare eller liknande?..eller kolla upp dina symptom på apoteket.se, fråga folk på andra forum också.
citybird:

Kan det vara stressrelaterat också?


Absolut!

Du verkar ha haft en väldigt tuff uppväxt och verkar fortfarande ha det skitjobbigt, så du behöver kontakta en psykolog. En kurator är bara bra för att prata men en psykolog kan utreda och behandla på ett annat sätt. Förstår att du inte vill prata med den kuratorn och det är väl lika bra, även om de har tystnadsplikt och kan bli sparkade om de bryter mot den. Sök dig till ungdomsmottagningen eller primärvården/vårdcentralen (gärna en egen husläkare som du kan ha fortsatt kontakt med) till att börja med så kan de hjälpa dig.

Ta hand om dig och lycka till.
Min mage låter som vääärsta tvättmaskinen och idag släppte förstoppningen lite (efter att jag gått med den i typ 6-7 dagar) men nu börjar de göra ont i magen istället, sticks lite här och var både "längre in" och "längre ut" om ni förstår hur jag menar.

Antagligen är det väl pågrund av flytten eftersom jag bytte miljö, matvanor och ändrade mitt liv fullkomligt!
Men jag är 15 och vem jag än pratar med så blir de spritt över hela släkten/soc/familjen osv. det blir tillslut rätt genant när de kommer upp som samtalsämne på släktträffen "hur blev det med din oroliga mage?" och sådant.

Jag är ingen pratglad människa och sitter hellre och säger "aah" "mmh" till precis allt. Brukar inte tycka om att prata om problem och sådant.

Idag har det dock blivit en smula bättre, men om det är relaterat till flytten så lär det ju avta helt förr eller senare. Men borde nog uppsöka vård för min mage fungerar inte som den ska och har inte gjort det på ett tag heller.

Har rådgjort med en äldre tjej jag känner som läser blablabla någon hälsogrej. Hon ska hjälpa mig sluta röka och få mig dra ner ordentligt på sockret. Kan vara bar också eftersom det känns värre när jag röker/får i mig socker/kolsyra. Jag är ett riktigt sockermonster.. hehe
Att gå på toaletten 1 gång på 6-7dagar är inte bra.

Jag råder dig återigen att kontakta din läkare på vårdcentralen.
Vill du inte detta, råder jag dig följande:

*Drick mer vatten varje dag.
*Ät mer fibrer
*Motionera
*Massera magen varje kväll ( Cirkelrörelser, åt vänster)
* Stressa inte när du är på toaletten. Läs gärna något.
Vill inte skrämma dej men det e nog bra om du kollar upp det med läkare, min kompis bror hade nästan lika dant som dej och ett år senare dog han eftersom att det var cancer vill inte skrämma dej! kan lika gärna vara vanlig förstoppning gå till apoteket de kan hjälpa dej tror jag min kusin hade förstoppning för ett par månader sen o hon fick nånting som hjälpte henne där :)
Izus:

Btw, blöder du också?


nej!


Har nu rådgjort med min mamma och jag ska till sjukhuset och kolla upp det.
Jag har liksom kramp i tarmarna ibland och mår illa titt som tätt oftast om nätterna. Hunger känns som ett sug in i magen.

Vissa av problemen har kommit och gått sedan jag fick hpvspruta nr1.

Ska försöka springa in till skolsyster imorgon också om jag ens kommer iväg till skolan.

Har även en svullen spottkörtel och när jag sover fungerar verkligen inte mitt saliv som de ska blir helt torr i hela käften och fastnar i kinder och allting.
Sovit vecka ut och vecka in med en hink vid sängkanten, rädsla för att gå till skolan för tänk om jag skulle spy där?

Är liksom svullen om magen dygnet runt och jag hör hur de bubblar och har sig. Problem med extremt mycket gaser och sådant också som gör magontet ÄNNU värre.

huuh, och bcsc var inte orolig för att skrämma mig, jag skrämmer upp mig själv till max iallafall, det där gav mig ju trots allt bara en anledning till att faktiskt våga söka hjälp!