Forumet - Dräpa insekter

Dräpa insekter

941 0 28

Hej, vad tycker ni om att döda insekter? Menar både myror, myggor/knott, fjärilar, larver, tvestjärtar m.fl.

Har bananflugor runt köksbordet som förökats genom ett par droppar vinäger så nu måste jag låta lampan i köket vara tänd tills jag släcker i mitt rum, annars flyger de hitåt och lägger ägg i mitt hår (förmodar jag, varför inte?).
Fick nog för en halvtimme sedan och gasade ihjäl dem med en parfym jag aldrig använder. Var ganska hemskt att se dem fly, slås ned på bordet och springa för livet medan jag jagade dem med parfymflaskan :( fick dåligt samvete, är rädd för karma... Man vet ju aldrig och på sistone har det varit ganska stormigt runtom mig så jag försöker undvika eventuell otur.

Så vad tycker ni om att döda insekter? Är det okej om bananflugor dör plågsamt?

Karma är nonsens. Jag brukar också få dåligt samvete av att döda insekter, men det vore konstigt om vi inte gjorde det ibland (särskilt i fallet myggor). Vi tar kål på massvis med insekter och mikroorganismer varje dag bara genom att ha en kropp.


Run Riot: Släng ut en skål med vinäger med nån droppe diskmedel i. Då drunknar flugjävlarna.
Gjort det men då måste lampan vara tänd + de förökar sig innan de drunknar, är ca 30 st runt skålen nu... Kmr inte släcka lampan under hela natten, får se om det hjälper
Run Riot: Fast mest brukar jag försöka släppa ut dem.
Önskar jag var tillräckligt orädd :(

Schism: konstigt om vi inte gjorde det ibland (särskilt i fallet myggor). Vi tar kål på massvis med insekter och mikroorganismer varje dag bara genom att ha en kropp.
SkålPartyTumme upp

Spana också in:

det är något jag aldrig har haft samvetskänningar av att göra. som liten kunde jag rentav göra det mer utdraget än nödvändigt. jag kan möjligen känna mig tveksam då jag dödar flugor som surrar kring fönstterbrädan i stället för att släppa ut dem, men myggor som attackerar en har gett sig i leken och får den tåla. att tro att det påverkar eventuell karma är en överdrift i stil med något annat exempel på trosmässiga överdrifter


Schism:
damn right
Jag kan också döda myggor som inte ens har atackerat mig. Finns de i rum där man ska sova kan man inte ligga och läsa ifred även om de låter en vara pga ljudet. Att de sticker en och suger blod och lämnar ett kliande sår är en småsak. När man känner att de sticker är det ju bara att förvandla dem till en klump klet. Ljudet däremot gör mig fullständigt labil och mordbenägen och jag förföljer dem runt rummet tills de alla är svarta högar klet.

I övrigt låter jag väl insekter vara ifred om de inte på något vis stör mig. Elakt av mig att random smeta ut flugor som surrar vid fönstret i stället för att öppna fönstret och släppa ut dem. Jag dödar också irrationellt spindlar om jag ser dem inomhus. Jag hyser skräck för spindlar och möste döda för att bli lugn om jag ser dem inomhus. Timmermannar hyser jag också skräck för men dödar dem aldrig, får i stället vågor av fasa, kallskräck och springar därifrån