Forumet - ’Dragon tattoo’ anmäls

’Dragon tattoo’ anmäls

715 0 19
:

Craigs film stör privatpersoner

Nu anmäls inspelningarna av ”The girl with the dragon tattoo”.

Filmandet blockerar gatorna för invånare med bil.

Och när Daniel Craig och teamet i går spärrade av en gata i Kilafors hindrades boende att besöka hälsocentralen och apoteket.

En kvinna på Södermalm i Stockholm har JO-anmält ”Millennium”-inspelningarna.

Detta efter att hon med en veckas varsel fått information om att filmteamet spärrar av hennes gata under fyra dagar.
”Inte acceptabelt”

”Att hindra oss från att nå våra bostadsadresser per bil och så lång tid och med så kort förvarning är enligt min mening inte acceptabelt. Inte när skälet är att en film ska spelas in”, skriver hon i anmälan.

Också på andra orter i Sverige har inspelningen stört boende.

När ”Millennium”-teamet med Daniel Craig i spetsen spelade in i Kilafors i går spärrades ingångarna till apoteket och hälsocentralen av.

– I går kväll började de bara rigga upp, ingen på apoteket har haft någon möjlighet att förvarna kunderna, säger Charlotte af Klercker, presschef på apoteket Hjärtat.
”Har varit krångligt”

Kunderna släpptes in till apoteket under pauser i inspelningen och till hälsocentralen fick patienter och personal använda bakdörren.

– Det har varit krångligt, men man är samtidigt mycket stolt över att Kilafors är med i filmen, säger Annelie Hydén vid presstjänsten vid Landstinget i Gävleborg.

Nöjesbladet har förgäves sökt filmens svenska projektledare Malte Forssell för en kommentar.


Artikel i Aftonbladet: ​http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article7906127.ab#abArticleComments


Min fråga till er: Är det någon mer än jag som blir matt över att läsa att någon jävla torrfitta har gått och anmält filminspelningen som störande?

Spana också in:

Skulle också tycka att det var jobbigt om jag behövde ta mig till hälsocentralen/apotek och stället var avspärrat under fyra dagar. Ska de göra så tycker jag att de får betala för sig. Skulle jag försöka spärra av en gata i min stad tror jag knappast att jag skulle få det. Jag får ju t.o.m. betala för att få ställa min hypotetiska bil där.
Ni kan inte diskutera invandring på min filmtråd. Det här handlar om filmen som jag sett fram emot att bli regisserad av min favorit regissör David Fincher som ska komma till Sverige och filma den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor här, och hur jag förhåller mig till det faktum att någon jävla kärring och filmhatare går och anmäler detta speciella tillfälle bara för att det känns lite bökigt i några dagar.