Forumet - dreadlocks

dreadlocks

5500 0 36
Alfie Dude:

gjorde mina på safari i gbg, kasst resultat och har hört flera säga samma..


just prisis. har gjort mina där med. är inte jätteglad om man säger så. tysen gånger bättre att göra hemma, be en polare tupera och virka ihop det med en tunn virknål. blir mycket mer personligt och bättre och billigare och trevligare osv.

Spana också in:

wraole:

ok men ska man använda vax? och hur virkar man? vad jag har förstått av alla dreadlocks sidor så ska man bara tupera.


wax ger bara temporärt resultat, sen lägger det sig i dreadsen och ligger kvar där och är allmänt äckligt, waxade mina massa i början, hjälpte i 2-3dar, har haft mina i lite mer än 3 år, tovade upp några toppar för ett tag sen, var fortfarande vax i dem..
tova och virka/låt det tova sig själv beroende på vilket resultat du vill ha
wraole:

ok men ska man använda vax


kan man göra. jag använde knottyboys dreadwax lite innan. det är bra, och inte sånt som lägger sig i dreadsen och blir kladdigt, utan tas upp av håret och gör så att dreadprocessen skyndas på.
wraole:

och hur virkar man?


klart du kan tupera bara om du vill men du gör det lättare för dig själv och för den som gör det om ni virkar också. om man ska tupera bara måste man ta det "försiktigt" så att dreaden blir rund, och det tar extremt mycket längre tid. om man virkar också gör man den rund m h a virknålen + palmrolla den.
Jag gjorde dem på en salong i Örebro, antar att du inte bor där. Har inte sett så många som haft dreads men jag tycker resultatet blev bra.

Det enda jag gör är att palmrolla någon gång ibland samt snurrar botten när jag tycker det blir för mycket vanligt hår. Virka har jag försökt mig på men det är omöjligt. Vax hade jag i början men det kändes helt onödigt eftersom dom förhindrar håret att forsätta att dreada sig. Det tog många, många veckor innan allt vax hade gått ur.
emmaapotekare:

och nu hittade jag den :D
http://dreadlocksgrejer.mywowbb.com/attachment.php?id=118Sorry, you do not have permission to download this attachment in this forum. You may probably perform this action after you login. If you are not a member, you can register here. If you are already logged in then the administrator of the board does not allow this action. Should you have any questions, please contact [email protected]
PCP2CB:

Alla som har dreads säger det, både naturliga locks och fejk-dreads.


Har inte träffat några som har det med dom som hänger på Svenska dreadlocksforum har aldrig nämt det. Du är faktiskt den första personen jag stött på som påstått att det skulle vara dåligt. Därför skulle jag vilja ha någon mer tillförlitlig källa.