Forumet - Dreadlocks.

Dreadlocks.

5268 0 48
Slagsmålsklubben:

Nja, det tror jag inte.. [crazy]


Då har du fel.

Betala för dreads är så epic fail som det kan bli, det kostar svinmycket och frisörerna har oftast ingen aning vad dom gör och försöker sedan lura på dig produkter som du inte behöver och i värsta fall förstör dina dreads. T.ex vax som sitter fast i håret och möglar.

Använder du inte vax eller stoppar andra saker som inte hör hemma i håret så är det ingen risk att dom blir smutsigare än någon annans hår.

Du skaffar en kompis som gör dom via den här metoden:

http://com3.runboard.com/bknottydreadlockforum.f13.t7888

Eller så slutar du kamma håret, slutar använda balsam, och väntar, detta tar tid som fan, vi snackar FLERA ÅR för de flesta, men resulterar i de snyggare, mer varierande i storlek, orginellare mer... speciella dreads, de får mer karaktär helt enkelt.

Exempel

Första metoden
Andra metoden (sluta kamma och sluta använda balsam)

Annan rekommenderad läsning (på engelska), skitbra forum öht!:

http://com3.runboard.com/bknottydreadlockforum.f8.t15953

http://com3.runboard.com/bknottydreadlockforum.f13.t11666

http://com3.runboard.com/bknottydreadlockforum.f13.t7864

http://com3.runboard.com/bknottydreadlockforum.f13.t7955

Rastafarierna gör inte sina dreads hos frisörer, vikingarna gjorde inte sin dreads hos frisörer, egypterna och hundratals andra folkgrupper som haft dreads sedan urminnes tider gjorde inte sina dreads hos frisörer, de kammade sig bara inte.

Spana också in:

TobiasRR:

Jag behöver aldrig någonsin kamma mitt hår, men det lägger sig exakt som om det var kammat ändå, tar bara lite längre tid än ifall jag hade kammat det.


Du använder antagligen shampo som innehåller någon slags mjukgörande ämne, samt att du har ganska kort hår, skulle tova sig för dig om du slutade med det och lät håret växa.

Naturliga dreads är ingen slags myt direkt. [smile]
en gång i tiden gjorde jag mina hos frisör. det resulterade i lösa jävla skitkorvar med mängder av vax i. och en jävla massa väntande och onödigt lidande, både för hårbotten och ekonomin.

nuförtiden tvättar jag håret med grönsåpa och diskmedel, och ger fan i att kamma håret. det blir riktigt fina dreads av den metoden [cool]
Det sättet som är smartast om man ångrar sig och vill hålla dom fräsha är ju sånna som är fejkade.
Men om man ska ha det så måste man ju göra dom snyggt, typ ruffsa dom asmkt så dom ser lite mer äkta ut än typ sånna färdiga maskingjorda man kan köpa.
Jag har haft båda delarna och riktiga är ju mycket mer plågsamt att skaffa.
Gjorde riktiga på min kompis med fejkförlägning, blev riktigt snyggt faktiskt:)