Forumet - Dreadlocks med dax wax

Dreadlocks med dax wax

1273 0 59
Tja!
Jag gjorde dreadlocks hos en frisör, med mitt eget hår, för 5 dagar sedan. Hon använde sej av cirka 2,5 burkar med dax wax i håret. Jag hade ingen direkt aning om hur man gjorde dreads men efter vad jag har läst på forum nu så verkar vax vara skit dåligt. Jag fick heller inte tvätta håret på 3 veckor enligt frisören. Så nu sitter jag här med kladdiga dreads och vet inte riktigt vad jag ska ta mej till. Så frågorna är:

1. Ska jag verkligen vänta 3 veckor innan jag tvättar med så mycket vax i håret?
2. Hur länge kommer håret vara kladdigt?
3. Kommer resultatet bli mer kompakta dreads om jag väntar med avsköljningen och står ut med kladdigheten i 3 veckor?

Råd och tips om dreads med vax i skulle vara underbart!
y0da:

så verkar vax vara skit dåligt


Tror jag med. Jag gjorde utan för några veckor sedan...

y0da:

Råd och tips om dreads med vax i skulle vara underbart!


Tycker du ska leta upp frisörer som gör utan vax och fråga efter råd. Kanske är håret tilltrasslat snart så att du kan tvätta ur vaxet och ha dreads ändå..?
Frisören du gått till verkar ha varit helt intelligensbefriad.

Lycka till. Du kommer troligen att ha vaxrester kvar i ditt hår under hela tiden du har dreads. Dax Wax är ju svårt nog att tvätta ur vanligt hår, att lyckas tvätta ur 2,5 burkar av det ur dreads lär vara rätt omöjligt.

Jag skulle nog rekommendera att du försöker kamma ur skiten helt och gör om dem utan vax.

Spana också in:

Blitzen:

Ja men det är inte samma sak som tex. head n shoulders?


Nej, men det är inte det som är poängen. Du skrev "parfymerade schampon". Med det säger du ju att det är just schampon med parfym i som har "samma effekt som vax", vilket inte alls stämmer eftersom även schampon speciellt utformade för dreads och anses vara bra innehåller parfym.

För övrigt så väljer dreadsbärare att inte använda vanliga schampon dels på grund av att de innehåller utredande och mjukgörande ämnen, vilket förhindrar dreadsprocessen, dels på grund av att de innehåller ganska mycket onödiga ingredienser som kan stanna kvar i dreadsen. Inte på grund av att de "skapar fukt". Hela din liknelse, utan parfym eller inte, var alltså helt åt skogen.