Forumet - dricka första gången?

dricka första gången?

642 0 35
jag är femton år och hade till valborg tänkt dricka för första gången.

så jag undrar om jag kan dricka 2st 4,0or och prata med mina föräldrar utan att dom märker nått? eller kommer jag bli mkt berusad eftersom de är första gången?

och jag vill inte ha några kommentarer som ''du är för liten, skippa de här osv.'' de är mitt val och jag har bestämt mej, så vill bara ha svar på frågorna [bigsmile] tack

Spana också in:

Det är himla olika hur lättpåverkad man är. Kan bero på hur stor du är, men det är inte alls ett mått på hur lättpåverkad man är eftersom jag är smal och vältränad och extremt lättpåverkad medan en kompis till mig är ungefär lika kropp, inte väldigt vältränad, men hon kan dricka en hel del mer än mig.
Du får helt enkelt testa. Men ta det försiktigt.
johannnaaa94:

de är mitt val och jag har bestämt mej


massgrav:

Tänk efter lite lite mer.


[y]
det finns många anledningar till varför man ska vänta till en viss ålder med att göra vissa saker. jag rekommenderar dig att vänta tills du är 18+ (egentligen så rekommenderar jag dig att aldrig dricka alls).

sen är det individuellt. beror på hur din kropp är uppbyggd och en massa annat. antingen märks det eller så märks det inte.

det som dock sker med alla är att hjärnan blir bedövad vid första klunken och ens omdöme o syn börjar försämras. så dina föräldrar lär nog märka lite att du fått i dig alkohol.

johannnaaa94:

hur gammla var ni när ni drack första gången då? [chocked]


aldrig druckit (förutom de "provsmakningar" när man var 7 o 10 år, smakade skit) o tänker aldrig dricka heller
Om du dricker dem på tom mage kommer du absolut att känna dig lite berusad, speciellt om din kropp är liten. En halv liter folköl på tom mage kan ge samma effekt som en halv liter starköl tillsammans med mat.
Jag tycker hur som helst att ingen borde dricka förrän i vuxen ålder, av många anledningar. Sen är alkohol både överskattat och underskattat (respektlöst och vårdslöst använt på många håll).
Sporadiskt lättdrickande är väl det enda som är helt ok enligt mig.