Forumet - Driftunderhåll av UM imorgon!

Driftunderhåll av UM imorgon!

2127 0 49
Som ni antagligen märkt har UM varit ruskigt segt den senaste tiden. Sidan har tagit en smärre evighet att ladda, vilket har ställt till bekymmer både för er och för oss. Men nu ska problemet en gång för alla fixas till!

Imorgon kommer våra tekniker att trimma systemet och se till att Ungdomar.se flyter lika fint som landslaget i konstsim. Detta innebär tyvärr att sidan kommer att ligga nere under större delen av morgondagen. SMHI har dock lovat fint väder i nästan hela landet så ni får passa på att roa er i solskenet istället!

Vi beräknar vara up and running igen någon gång framåt kvällen.

Spana också in:

Amy Karlsson har skrivit ner några förslag på saker att göra när UM-abstinensen blir för stor:

Bada
Isen har smält, temperaturen börjar höjas rejält och många vattendrag ser så där oanvända och inbjudande ut. Det är kanske dags för årets första bad.

Gå till en lekplats
Nej, man blir aldrig för gammal för lekplatser. Många av dem är väl värda ett besök, eller två. Spring och hoppa och gunga eller låtsats att du är en indian och skrik och åk nerför rutschbanorna tills du känner dig helt uppochned.

Cykla
Ta en cykeltur. Det brukar vara uppfriskande, känslan av vinden i håret och friheten i kroppen. Bäst är det så klart om solen skiner och blåsten inte är alltför hård. Jag kan hålla tummarna för bra väder.

Picknick
Packa picknickkorgen med favoriterna, kanske någon exotisk frukt, en baguette och juice eller äppelpaj och kaffe. Eller varför inte något mer matigt som en pastasallad? Som vanligt är det bara fantasin som sätter gränserna! Och just det, glöm inte filten. Sedan är det bara att leta upp en mysig plats, kanske i en skogsglänta eller vid ett vattendrag och bara njuta.

Shoppingtur
Fönstershoppa, köp en ny sommargarderob eller titta runt lite och gör impulsköp. Titta på folk, fika eller strosa. Skynda dig, gå långsamt eller mest bara förbi. Möjligheterna är oändliga. Nåja, nästan i alla fall.

Läs en bok
Kryp upp i din favoritfåtölj, sätt dig i trädgårdsmöbeln eller lägg dig på gräsmattan med en bok och gå inte därifrån förrän du inte kan sluta läsa. Uppfyller inte boken de kraven får du nöja dig eller byta bok så att du fastnar.

Baka
Kladdkaka, drömmar, scones, muffins, chokladbollar, kolakakor, gräddkola, eller …

Ring en vän
Du vet den där personen som du trivs väldigt bra med, som du tänker en hel del på men som det helt enkelt inte blivit av att du kontaktat på ett tag? Ring honom eller henne.

Testa något nytt
Gå utanför dina vanor och testa något helt nytt. Du kanske aldrig har stickat, jonglerat eller spelat in en film. Du kanske har missat alla danslektioner och inte vågat skaka loss mer än i onyktert tillstånd. Du kanske inte har testat att klättra upp i ett jättehögt träd eller provat att åka tandemcykel. Testa! Har du tur kan det leda till att du hittar något nytt som du faktiskt fastnar för.
Erik Nahlén:

IRC


Frågestund
Kommer ni att flytta driften ifrån Irland?
Vad kommer ni att göra för att optimera alltsammans?
Om IRC, egen IRCd?
Statiskt material? - Vad göra?
Driftsäkerhet?
ETA?

Ett förslag är ju att twittra om hur arbetet fortlöper, för inte bör det ta en dag att förflytta siten i sin helhet samt uppdatera namnservrar.
Sagitta:

Sen ett halvår. [rolleyes] Gör inget för mig att um är nere dock.


Och var segt för ett år sen med. Det var ett halvår snabbt det gick typ.

Erik Nahlén:

Vi får göra en demokratisk utvärdering med moderatorer och användare om vi ska satsa på att återuppliva den gamla chatten eller om vi ska fortsätta att köra på IRC.


Najs, låter bra.
Blivande_japan:

det är imorgon det är dags att börja plugga fysik b på allvar då


eller hur, awesome att kunna satsa på c-uppsatsen 100%. [tired]

Dold text: obs, den [ tired ] är inte trött eller dryg, den är apatisk. det är ett missförstånd.

Erik Nahlén:

Vi får göra en demokratisk utvärdering med moderatorer och användare om vi ska satsa på att återuppliva den gamla chatten eller om vi ska fortsätta att köra på IRC.


åh [blush]
André Vifot Haas:

Detta innebär tyvärr att sidan kommer att ligga nere under större delen av morgondagen.


Det är ju grymt att ni äntligen tar tag i detta.

Men jag ser ingen anledning till så lång downtime, ni sätter väl upp den nya servern och driftstestar den INNAN ni stänger ner den gamla?