Aviseringar
Rensa alla

Dröm yrke - dirigent & tonsättare


Sorry för mitt tidigare inlägg, Det var inte menat att vara i din tråd :/

Men du kan väl börja plugga upp dina betyg och gå en kurs inom musik som andra har förslagit, Det är nog värt att göra det i längden.


   
SvaraCitera
Erram
Ämnesstartare

Olycklig:

Sorry för mitt tidigare inlägg, Det var inte menat att vara i din tråd :/Men du kan väl börja plugga upp dina betyg och gå en kurs inom musik som andra har förslagit, Det är nog värt att göra det i längden.

Tja..... provliggare för sängar låter inte super kul faktiskt. [crazy] Mina betyg är inte särskilt bra , jag tycker dom är världelösa. Men jag och skolan funkar inte bra ihop häller , får bli kurs isåfall.


   
SvaraCitera

Erram:

tyvärr flera mil dit [sad]

Låter som att du inte har så höga ambitioner om du inte är beredd att flytta.


   
SvaraCitera

Om du vill bli tonsättare eller dirigent måste du utbilda dig någonstans. Nuförtiden är musikutbildning är inte bara teori: alla utbildningar kommer att ge dig chans att jobba i studio och göra projekt med professionella musiker.

De flesta tonsättare och dirigenter studerar vid en musikhögskola: i Sverige finns musikhögskolor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Piteå och Örebro. Du kan också fundera på Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Musikhögskolorna kräver vissa förkunskaper så är ofta nödvändigt att gå en folkhögskola innan. För komposition är den absolut bästa Gotlands Tonsättarskola, de flesta som går här blir antagna till en musikhögskola.

Ska också nämna att det verkligen behövs fler kvinnliga tonsättare och dirigenter: musikvärlden är en av de minst jämställda branscherna.

Några länkar:

http://gotlandstonsattarskola.com
http://www.kmh.se
http://hsm.gu.se/
http://www.mhm.lu.se/
http://www.dkdm.dk/
http://www.nmh.no/
http://www.siba.fi/sv/

Lycka till!


   
SvaraCitera