Forumet - Drömmar, stör?

Drömmar, stör?

1906 0 34
Har börjat drömma väldigt detaljerat och det känns som om jag drömmer tekniskt sett hela natten och kommer även ihåg dessa drömmar när jag vaknar. Jag tycker att detta stör min sömn fruktansvärt mycke, jag har åtminstonde blivit grymt mycke tröttare av detta då det känns såhär VARJE natt.

Stör det sömnen med otroligt mycke drömmar varje natt? (fattar ju att folk drömmer även dom inte kommer ihåg.)
Kan man psyka sig själv till att drömma mindre så allt blir som vanligt?[sad]

Spana också in:

Infraröd:

Du minns drömmarna bättre om du sover dåligt/ytligt. Därför är det dina sömnproblem som är problemet. Hitta ro.


okej,för d känns inte som om jag får nån djupsömn alls.Vaknar på morronen efter dröm,somnar,drömmer mer,och så igen.

Ro?hur?[shake]

followthelights:

Man brukar drömma mer när man är stressad eller har varit med om en jobbig eller bra händelse, och när det är mycket som händer i livet.


okej,d kan va en anledning då.
Tözen:

ltid älskat att sova för livet är så lätt då,nu blir d bara bajs varje jävla natt


visst är det så

Drömmar är ett samtal vi för med oss själva mellan det omedvetna och det medvetna med hjälp av symboler och bilder.

så om du tänker igenom din situation så kommer du förhoppnignsvis på vad som behöver göras
Har samma problem, nu ha jag skapat en ond cirkel, kan inte somna i rädsla för de där drömmarna, att somna tryggt är det bästa rådet jag kan ge dig, ta inga piller, många gör att man drömmer värre. Var trött, kom till ro innan du somnar. om du nu kan, jag vet hur svårt det är...
lilasmet:

Var trött, kom till ro innan du somnar


jag är trött,och jag är inte stressad när jag somnar,brukar hinna lugna mig.[shake]

OF 5:

Drömmar är ett samtal vi för med oss själva mellan det omedvetna och det medvetna med hjälp av symboler och bilder.


brukar drömma mycke om en person och den är elak mot mig i drömmarna alltid,inatt va den ganska snäll faktiskt och jag kommer ihåg varför jag tyckte om den från början.[sad]men pallar itne drömma om personen,räcker med att man mår dåligt av d när man är vaken.

jag drömde att jag hade en flodhästbebis i ett koppel som en hund som rymde ifrån mig helatiden,you do the math.
Tözen:

jag är trött,och jag är inte stressad när jag somnar,brukar hinna lugna mig.[shake]


hmm.. då är det något som kanske är undantryckt? har det kommit helt plötsligt eller har något hänt? vad handlar drömmarna om? är du paranoid/lider av ångest?

oftast förs det över till sömnen och piller mot det kan förvärra saken..
lilasmet:

har det kommit helt plötsligt eller har något hänt? vad handlar drömmarna om? är du paranoid/lider av ångest?


Senaste veckorna har jag kännt att jag förlorat den personen som betytt mest för mig och har fått mig att må bra,känner mig övergiven även personen säger att d inte är så,tappat d som kännt mig trygg och nåt av dom få sakerna som gör att jag vill leva. men självklart inte bara den anledningen,fler saker som vart dåligt innan,men om man tappar tryggheten och den man litade på som vägde över förut så blir allt hopplöst. Vilket har resulterat i panikångest dagligen,alkohol,får ångest jättelätt,andnöd,självmordstankar konstant,you name it. ungefär då drömmarna började.
tappat mesta av relationerna sen jag flyttade,förlorat hästen som betydde mycke,så att förlora den personen som betyder mest gör så d går rakt åt helvete,särskillt när personen påstår att den bryr sig om d men har nåt utomjoriskt sätt att visa d på då för d märks inte,och nej,d är ingen partner.
Tözen:

tappat d som kännt mig trygg


Tözen:

men om man tappar tryggheten och den man litade på som vägde över förut så blir allt hopplöst.


Tözen:

Vilket har resulterat i panikångest dagligen,alkohol,får ångest jättelätt,andnöd,självmordstankar konstant


Där har du ju svaren till dina drömmar, jag tror inte det går att göra något åt drömmarna innan övriga saker i livet är stabilare igen.

de dagar jag mår dåligt sover jag ingenting alt. vaknar var 5e minut pga drömmar, även om de inte är rena mardrömmar. Det fixar sig bättre om man känner sig trygg. men så länge livet är instabilt och man saknar trygghet.. så tror jag inte att det finns så mycket att göra åt saken, tyvärr :/
Jag drömmer också alltmer detaljerat oO

Som inatt t ex:

Jag drömde att jag av någon anledning var i Rom med min familj och att av någon anledning så hade påven blivit en kvinna (dock en gammal kärring såklart). Nu var det även så att även hon hade ett starkt hat mot homosexuella, vilket gjorde homo/bi/trans-aktivisten Sasha Baron Cohen extremt bitter. Han tog saken i egna händer och bröt sig in i påvens rum, misshandlade henne och våldtog henne konsekvent i analen.

Efter det så blev Sasha Baron Cohen världens konung som jag gav en kram. Nu till det detaljerade i drömmen, vilket var att säkerhetsvakterna till honom undrade vad det var jag hade i bröstfickan, vilket var min mammas glasögon för närsynthet. När de låtit mig gå så satt jag mig ner med min familj och pratade vad som hänt. Min mamma sa att vattnet inte smakade bra och jag sa att jag skulle testa jag med. Vattnet smakade klorifierat, kolsyrat och inte särskilt gott.

När man drömmer så brukar väl smaksinnet inte finnas med? Här kunde jag känna den vattniga konsistensen, kolsyran och smaken oO
Tözen:

jag vet varför jag drömmer massa,min fråga va mer hur mycke d stör kroppen och om man kan göra nåt åt d.


det ligger ju undermedvetet som du förstått, det påverkar ju både din psykiska och fysiska hälsa när du inte kan sova ordentligt samt gör dig orolig verkar det som.

Vet inte vad du kan göra åt det, lösa problemen som skapar drömmarna, kanske tala ut med någon om dem, försöka ändra dina sömnvanor etc.. men samtidigt, det finns ju ingen 100%medicin mot det. du får prova[sad]
lilasmet:

Vet inte vad du kan göra åt det, lösa problemen som skapar drömmarna, kanske tala ut med någon om dem


jag har försökt lösa "the main problem" som fick allt att gå över gränsen,har försökt länge med d,bara dom senaste veckorna som d gått rakt utför för d aldrig går att lösa verkar d som.

lilasmet:

det finns ju ingen 100%medicin mot det. du får prova


vet inte om sömntabletter funkar,är ju lugnande och ångestdämpande,men d lär nog inte hjälpa mot konstanta drömmar.