Forumet - Droger och filosofi (etik och moral)

Droger och filosofi (etik och moral)

3042 0 39
Har en ganska stor inlämningsuppgift i Filosofin där jag ska se på drogpolitiken genom ett etiskt och moraliskt perspektiv.

Och jag skulle gärna vilja ha lite tips om ställen där jag kan läsa om olika argument för och emot droger samt ställen där jag kan läsa om droger där informationen inte är vinklad åt något håll. Jag menar då inte bara knark utan även alkohol, koffein och tobak osv.

Vore tacksam om någon hade en bra sida för det här. [y]
Hm, som sagt så har det du ska skriva om mer med politik än etik att göra. Det är svårt att se det ur ett moraliskt eller filosofiskt perspektiv, då de flesta länder driver en drogpolitik som innehåller dubbelmoral.

Wikipedia fungerar helt okej för såna här saker, spana in vad olika länder har för droglagar, och hur de olika religionerna motiverar förbud mot droger som t.ex. alkohol. Om du vill ha extrapoäng kan du leta upp lite info om indianer och peyote, och vad som satte igång Amerikas "krig mot droger" under 60-talet.

Spana också in:

svartarosen:

Mawns är ute på hal is igen...


Hey, jag må vara liberal, men jag stödjer lagar som hindrar folk från att sälja droger. Jag vill också att folk ska få rätt information, inte felaktig information.

Alla borde få bestämma över sina egna kroppar, staten är bara ett nödvändigt ont som behövs för att skydda folket från sig själva och andra. Där ingår att inte låta folk tjäna pengar på beroendeframkallande och skadliga medel som kan förstöra liv.

Tyvärr följer inga länder som kallar sig "liberalistiskt" den här enkla ideologin. Istället så förbjuder de alla mindre farliga droger och tillåter en del av ovan nämnda skadliga droger, och tjänar dessutom pengar på det. Allt på grund av tradition och/eller girighet.

Dold text: (Sitter bara och väntar på min första varning från admin)