Forumet - "Du är inte min talman"

"Du är inte min talman"

9779 0 208
Har vi avhandlat detta? Aja här kommer en poll i alla fall pga vad ska man annars göra när man sitter och petar i sig frukost och är jag. 

För er som inte hängt med så vägrade Rossanna Dinamarca, en av vänsterpartiets riksdagsledamöter, tilltala Sverigedemokraternas Björn Söder med "herr talman".
Vad anser du om detta?Spana också in:


aristoteles:
Ska man se det så, så är ju allt allas demokratiska rätt? Med andra ord totalt kaos?..
Okej så nu helt plötsligt gäller inte "demokratin" längre?  Galen
NEMI:
absolut och hennes rätt att framställa riksdagen som mer sandlåda än nödvändigt. Talmannen är likväl fortfarande talman. Men ja demokrati är ju bara ett urvattnat ord så vaj not.
Mm skönt att moralen borde stoppa oss från att utnyttja våra demokratiska rättigheter.

Jag håller med om att det är urvattnat men är trött på att ordet används och tas fram så snabbt det är för SDs fördel. Annars är det "sandlåda" eller "kaos"
I sammanhanget skulle det faktiskt gå att skicka en känga till björn söder inte för hans direkta arbete i riksdagen, utan för vad han gör vid sidan av. Som talman är ditt arbete att verka oberoende och utföra ett neutralt jobb i riksdagens tjänst och att fortfarande verka partipolitiskt på sidan av som han gör (och i en utsträckning jag inte tidigare skådat hos någon talman) kan ju störa den här bilden. Han bör lugna ner sig och följa traditionen inom yrkeskåren och låta sitt parti sköta ideologin. Hans jobb är viktigare och mer förtroendegivande än det han kan prestera vid sidan av.