Forumet - Du blir inte av med något när du älskar

Du blir inte av med något när du älskar

240 0 32
Hej kära vänner,

Svendom kommer från begreppet Sven vilket betyder 'ung man, yngling'. Att ha en Svendom betyder alltså att vara oskuld.

Ungkarl är en man som ej har ingått äktenskap - och som därför borde vara oskuld om man ska tänka dåtid (om kyrkan fick som de ville i vart fall).

Oskuld betyder att man är fri från skuld. Att man inte har syndat på ren Svenska. Det är därför som man kan bli av med en oskuld (och ha kvar den).

Allt detta vittnar på en förlegad syn på sex - det kanske bara är jag som tycker det - det kanske bara är jag som blir smått enerverad av allt detta tjafs och mumbojumbo.

DET FINNS INGEN SJÄL - alltså rent logiskt så händer det inget speciellt vid sin sin sex debut (du blir inte AV med något som en del av själen). Att vända på det och mena att det är BRA är bara torftigt och inte vidare innovativt eller ens begåvat.

Så varför kan inte folk som är kassa på sex bara säga det i stället - blir så mycket enklare och mindre moralpanik av allt. Ni får anklaga mig för PK hets men det får jag ta i såna fall.

Jag är less på begrepp som hänvisar till att det finns en själ - så vad tycker ni?

Vänlig hälsning,

Asha

Spana också in:

mammon:

så mentala förmågor existerar inte? intressant.


Jo men det finns inget psyke = ett enhetligt jag (Sluta göra halmgubbar osv). Historien om själen är förövrigt intressant - uppfattningen om vad är själ är har ändrats med tiden. Du försvarar Decartes uppfattning - men innan honom menade man att själen var någon typ av fysisk massa med spökilande kvaliteter. Sedan när Vetenskapen kom fram till att det var sjukt puckat nån gång på 1700-talet så ändrade man uppfattning. Och menade i stället att själen var icke materiell.

Decartes är arkitekten av den modellen - vilket bygger på att vi har ett enhetligt jag. för att citera så säger han 'JAG tänker därför finns JAG'. Utan att tänka att kanske 'jag' inte finns alls - vilket det faktiskt inte gör.
aristoteles:

Jo, man slutar särskriva.[blush]


Sorri [blush]

Chibibbi:

oj det är en wall of text o klockan är 23:35, bad combo


Latmask [no-no][crazy

krasch:

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAahah?!?!??!
Vadå vem tror att man blir av med en bit av själen?


Alla nästan (okej då moralister) - som att man har en kaka och blir av med mera ju fler man har mysigt med. [cute][cute]