Forumet - Du måste inte umgås med någon

Du måste inte umgås med någon

1935 0 29
Såhär i valtider verkar en del personer bli upprörda över vad deras vänner röstar på, och vilja sluta umgås med dem. Det verkar också som att väldigt mycket folk tycker att det är fel att sluta umgås med folk på grund av deras politiska åsikter. Jag tycker att det är en jävligt märklig inställning. Det antyder ju att du har en skyldighet att umgås med folk om du väl börjat, oavsett om du faktiskt vill det eller inte.

Så, vad är grejen? Ni som faktiskt tycker att en del orsaker inte är goda nog för att sluta umgås med folk, hur tänker ni? Bör man umgås med folk emot sin vilja av rena principskäl?
Det är ett ganska lustigt fenomen. Tanken antar jag är att om man inte märkt av att människan är dum i huvudet tidigare så borde inget förändras bara för att man nu vet om att människan är med i kristdemokraternas ungdomsförbund. Det är ett tämligen fånigt resonemang, tycker jag. Om personen istället i hemlighet skulle spärrat in och torterat små barn och kattungar, skulle samma princip kunna appliceras då? Personen var ju bevisligen sjysst nog att umgås med innan man fick reda på detta, så vad skulle ha förändrats?

Dold text: Ja. Att vara med i kristdemokraternas ungdomsförbund är fullt jämförbart med att tortera barn och kattungar.
Åtta:

Ja. Att vara med i kristdemokraternas ungdomsförbund är fullt jämförbart med att tortera barn och kattungar.


Skitsamma om det är jämförbart eller inte. Skitsamma om det ens har att göra med att du tycker att personen är dum i huvudet. Jag tycker att du har all rätt i världen att sluta umgås med folk även om anledningen är att du ogillar deras nya frisyr. Jag skulle åtminstone inte vilja att folk umgicks med mig, mot deras vilja, bara för att de känner sig tvugna.
mediakatt:

Jag tycker att du har all rätt i världen att sluta umgås med folk även om anledningen är att du ogillar deras nya frisyr. Jag skulle åtminstone inte vilja att folk umgicks med mig, mot deras vilja, bara för att de känner sig tvugna.


Jag vet inte om det framgick av min post, men jag håller helt med dig. Nu när jag läser om min post så inser jag att den var skriven på ett väldigt konstigt vis.

Spana också in:

Åtta:

Jag vet inte om det framgick av min post, men jag håller helt med dig. Nu när jag läser om min post så inser jag att den var skriven på ett väldigt konstigt vis.


Jag listade ut att du höll med om att det är fånigt att man inte skulle kunna sluta umgås med folk pga politiska tillhörighet. Dina känslor kring att sluta umgås med folk av andra anledningar framgick inte riktigt, så jag blev lite osäker på om mina gjorde.

Jag kan ju förstå att folk tycker att det verkar dumt att sluta umgås med folk över småsaker. Det verkar rätt dumt. Men det verkar ännu dummare att umgås med folk för att man tror att man måste.
mediakatt:

Det jag inte fattar är varför så många personer verkar tycka annorlunda.


Tror inte det gäller enbart de gånger man upptäckt att personen i fråga besitter egenskaper eller åsikter som man inte kände till innan man lärde känna den och som man nu har fått reda på.
I största allmänhet tycker jag att det känns som om många helt enkelt är rädda för att erkänna att de tycker illa om andra människor och ibland har svårt att till och med inför sig själva erkänna sådant - sålänge de inte ser att det i omgivningen finns uttalat negativa åsikter om den eller de man nu tycker illa om.
vill ej umgås med folk som har idiotiska värderingar, om detta kommer fram efter 1 vecka eller 2 år som man umgåtts spelar för mig ingen roll.

jag skiter fullständigt i hur mina vänner ser på typ samhällets ekonomi och mer materiella frågor, men jag vill inte umgås med någon som stödjer att man skickar ut sjuka människor i arbete osv. det är fan pinsamt och icke humant.

en bekant till mig hade under valdagen statusen "alla som röstade blått kan ta bort mig som vän" på sin facebook [love][blush]
hjortpojken:

en bekant till mig hade under valdagen statusen "alla som röstade blått kan ta bort mig som vän" på sin facebook [love][blush]


sådär hade ju typ alla, särskilt om folk röstat på sd, rätt så töntigt tycker jag. hur skadas en människa av en moderat som vän på facebook tex? nerds
Angelize:

rätt så töntigt tycker jag


haha jo, menade det.

Angelize:

hur skadas en människa av en moderat som vän på facebook tex? nerds


håller med dig, många på min facebook är gamla klasskamrater som jag inte umgås med numera osv, så skiter ju i vad de röstar på. det är ju en viss skillnad mellan dem och människor som man umgås med regelbundet.
SD2010:

Folk är dumma i huvudet, är det rätt att sluta umgås med sådana människor?


Det beror väl på om man vill umgås med dem eller inte.

Angelize:

hur skadas en människa av en moderat som vän på facebook tex?


Förmodligen inte alls. Behöver man skadas av att ha någon som facebookvän för att få välja att inte ha det? Vilken tur att jag inte är medlem på facebook.
Roll on:

Politiska åsikter reflekterar ju personers värderingar, det skulle störa mig om jag visste att någon vän röstade på moderaterna för att h*n t.ex. tycker att det är orättvist att beskatta höginkomsttagare mer.


Men i ett sånt fall så beror det väl på att personens förälder slitit halvt ihjäl sig hela livet för att tjäna så pass mycket. Det är väl mer, öh.. bristande perspektivsförmåga eller nåt sånt i sådana fall. Alla som röstar blått har inte skitvärderingar. De vet oftast inte hur det ligger till bara. Känns det som
SD2010:

De vet oftast inte hur det ligger till bara.


SD2010:

personens förälder slitit halvt ihjäl sig hela livet för att tjäna så pass mycket.


Borde man inte ha lite vetskap om hur det kan vara om man själv varit med om det? För övrigt så insinuerar du att höginkomsttagare kämpar mer än andra.