Aviseringar
Rensa alla

Dumpad men fortfarande vänner, HJÄLP!


Ämnesstartare

Detta kommer bli ganska långt, men ska försöka dra det så kort jag kan.
Jag var tillsammans med en kille ett relativt kort tag för lite över ett år sedan. Det var ett ganska ostabilt förhållande just för att vi båda var så dålig på att kommunicera och prata om problem och känslor, men jag var så otroligt kär i honom och han verkade verkligen älska mig. Några veckor innan det tog slut hade vi haft världens romantiska helg tillsammans, och vi pratade mycket om vår gemensamma framtid. Visserligen under influenserna av lite alkohol, men det var öppet och ärligt för första gången.

Detta handlar om ett långdistansförhållande och vi sågs ungefär varannan helg. Någon vecka efter den här helgen började det kännas som att han drog sig undan lite, vi pratade inte lika ofta och när vi sågs var det som att han inte riktigt ville vara där. Jag började gråta en natt när han var hos mig (på grund av anledningar som inte var relevanta) och han tröstade mig och frågade vad som var fel, varav jag svarade "Jag vet inte, allt". Nästa helg vi sågs fyllde han år och jag var sjuk men försökte dölja det, han märkte inte ens att jag inte fick i mig något på hela helgen.
Han hade fest och blev full och var otrevlig mot mig hela kvällen. Vi gick ut på krogen med hans vänner och han lämnade mig helt själv med kompisar till honom som jag aldrig träffat förr. Varav en av dem påstod att det "märktes hur mycket han älskade mig så som han pratade om mig". Jaha, tänkte jag och kände mig ganska så bortstött av honom. Han blev för full så jag försökte få hem honom. På vägen hem började han gråta, visserligen var han jättefull, men han grät hela vägen hem, när han väl kunde prata och jag frågade vad som var fel sa han "Jag vet inte, allt." Vilket gjorde mig förvirrad.

Dagen efter sov han, bakis hela dagen, när jag frågade honom på kvällen vad som hade hänt dagen innan sa han att han inte mindes det och jag tjatade inte mer. Jag åkte hem, vi pratade knappt på en vecka. Jag smsade och frågade om han hade ledsnat varav han svarade att han inte visste. Tillslut tvingade jag honom att att prata med mig i telefon och han sa inte mycket, bara saker som "jag vill inte ha ett förhållande", "jag vet inte", "det är inte ditt fel". Det var en sämst konversation och det ledde ingenstans, ingen sa någonsin att det var slut och ingen pratade om vad som hade hänt. Efter det har vi haft fb- och sms-kontakt. Absolut var det jag som pushade för det och han svarade förstås. Men jag har pratat mer med honom det senaste året än vad jag pratat med vissa av mina vänner.
Jag fick ett jobb i den staden som han bor i bara några veckor efter det tog slut, men tackade nej på grund av vad som hade hänt (Nu bor vi i samma stad igen, har bott här tidigare, men det har inget med med honom att göra).

Hur som, vi har haft mycket kontakt och aldrig pratat om vårt förhållande, det har bara varit på kompisnivå. Förutom några relaps som jag fått ibland då jag smsat att jag saknat honom och han blivit sur. Vi hade ett bråk i augusti förra året som ledde till att vi inte hade någon kontakt alls på tre månader. Men just som jag började känna att jag började komma över honom fick jag ett långt fb-meddelande där han bad om ursäkt. Så var vi tillbaka i samma loop igen och sedan dess har vi haft ännu mer kontakt än tidigare. När han fick veta att jag skulle flytta började han dra hintar om att han ville ses. Förra helgen gjorde vi det tillsammans med några gemensamma vänner från förr. Det kändes bra att se honom, han gav mig en kram osv. Vi skrattade och hade kul och vi hade även några stunder själva. Men samma igen, vi pratade inte om förr, när vi var tillsammans, bara förr innan vi blev tillsammans.

Jag är mer förvirrad än någonsin och jag vet att jag borde bryta kontakten helt med honom för att komma över honom men att jag också borde tala om för honom hur jag känner. Men vi har aldrig någonsin pratat om känsliga saker tidigare och jag är så rädd att förlora honom. Jag tycker så mycket om honom! Samtidigt KAN JAG INTE bara stanna som kompis med honom eftersom jag troligast skulle dö om han gick vidare och förälskade sig i någon framför mina ögon.
Jag behöver alla råd jag kan få…


   
Citera
Ämnesstartare

Gå vidare


   
SvaraCitera