Forumet - Dysfonologi.

Dysfonologi.

1640 0 121
Min lillasyster har börjat träffa en kille med dysfonologi, något som alltid har fascinerat mig men som jag aldrig någonsin har hört i verkliga livet.

Det är ju helt fantastiskt, hur kan det bli så? Jag som har dyslexi och troligtvis dyspraxi förstår inte alls hur man kan ha dysfonologi, det är helt fantastiskt... <3

Någon i forumet som har det som vill tala lite om hur det kanske har gjort ditt liv svårare? Seriöst, ni är duktiga flickor och pojkar, lässvårigheter och skrivsvårigheter är en sak, men det ni går igenom, ni förtjänar all världens beröm. <3

ÄNDRAT 2008-12-01 21:31

Spana också in:

Jag tror varken att dyslexi, dyspraxi, dysfonologi, dyskalkyli eller någon "liknande" sjukdom verkligen finns, det är bara en sak som vi människor skyller på när vi är för lata för att lära oss något.

Orkar man inte lära sig läsa är det asbra att skylla på att man har dyslexi. Det är typiskt svenskt, att det alltid är någon annans fel.
Tex. staten, eller i det här fallet, dyslexins.

Ja, detta är ju då bara vad jag tror.
typlsd:

Orkar man inte lära sig läsa är det asbra att skylla på att man har dyslexi.


Jag läser jättemycket, ofta, är tom moderator på ett forum vilket göra att jag läser mycket här med - Jag har kämpat och kämpat och tvingats läsa om texter om och om och om igen på gymnasiet och ändå inte klarat av ämnena, orden till bara inte registrerats och efter 4 timmars test så fick jag det svart på vitt att min ordregistrering är under det normala.

Det har inget och göra med att jag är lat, jag har kämpat som ett svin ju... Det är ett handikapp, och när jag talar med människor som har liknande besvär med mig, så blir vi alltid så chockade över när vi förklarar över hur jobbigt det blir när man läser...

Det är inget jag skyller på för att skylla på, det är ett handikapp, det är något jag försöker lösa, ta mig ur, lära mig knep för att underlätta men det är så.

Det är svårt för någon utomstående att förstå, på det sättet som jag inte kan förstå mig på dysfonologi.

Liinda08:

är det när man talar konstigt?


Man kan väl sammanfatta det så lite slarvigt ja.