Forumet - EFTER Gymnasiet, hjälpppp

EFTER Gymnasiet, hjälpppp

496 0 21
Jag tog studenten förra veckan, och är djupt intresserad av att söka skådespelerska, men den ända alternativet är Teaterhögskolan i Malmö där jag bor.

Men det är jätte svårt att komma in, finns det inga andra platser där man behöver inte bara göra hårda audition???

Spana också in:

amanda90:

Men det är jätte svårt att komma in, finns det inga andra platser där man behöver inte bara göra hårda audition???


Det finns kurser och skolor över hela landet som erbjuder skådespelarutbildning. Om du inte har tillräckliga betyg kan du tex. söka in till en Folkhögskola.

Om det är en långvarig karriär inom yrket som du är ute efter skulle jag rekommendera dig att söka i Stockholm.

Men kom också ihåg att du likväl kan gå med i en förening eller teatergrupp om det är skådespeleriet i sig du vill ta del av.
Nu vet jag detta förmodligen inte är vad du vill höra, men om du verkligen har ett brinnande intresse för skådesperi, och vill satsa helhjärtat på att kunna försörja dig som skådespelerska. Så måste du någon gång i din karriär gå på audition, nästan alla jobb som tilldelas inom nöjesindustrin i Sverige, sker via audtion, dvs om du inte redan är etablerad på marknaden, vilket jag inte tror du är, för då hade du inte haft detta problem.

So let's face it, if you want to break into acting you have toaudition. För varenda seriös teaterhögskola eller liknande i Sverige, kräver att du kommer dit och visar upp du går för, så dem kan få en bild av dig och dina förväntningar på utbildningen samt dina förkunskaper, och engagemang. För jag menar alla kan skriva ihop en bra ansökan, men sen när det verkligen gäller, dvs. step up to the test så är det inte alla som klarar det, och jag menar om du inte kan gå på audition inför en jury, hur ska du då kunna stå på en scen inför 600 människor?[rolleyes]

[smile]
Sucher:

jag menar om du inte kan gå på audition inför en jury, hur ska du då kunna stå på en scen inför 600 människor?


Jag har deltagit i några audition för gymnasie skolor men kom aldrig in[shake] , de gällde både dans, teater, och sång. Jag va bra på teater auditionen så nu efter gymnasiet vill jag verkligen komma in på en högre utbildning inom film.
Okej, nä det är inte alltid man har turen med sig, då det oftast är många som söker. Men som jag fattade, så ville du komma in på något som hade med teater och skådespeleri att göra, och inte film. Så vad är det i film du vill jobba med? Jag menar det finns hur många yrkestitlar som helst: producent, kameraman, regissör, rekvisitansvarig, you name it.
amanda90:

Men det är jätte svårt att komma in, finns det inga andra platser där man behöver inte bara göra hårda audition???


Du lär ändå få göra en audition senare i livet om du verkligen vill bli skådespelerska. Det är en bra erfarenhet. Vad kan du förlora på att försöka?:) Jag gjorde en audition till en dansgymnasium. Jag trodde aldrig att jag skulle komma in, men det gjorde jag!:)