Forumet - Efterbliven anorektiker?

Efterbliven anorektiker?

201 0 1
Jag tycker anorektiker verkar va så himla duktiga, intelligenta, organsierade, kontrollerade, komma ihåg precis hur många kalorier de ätit till midda osv

Jag brukar ofta inte ens komma ihåg om jag ätit middag. Om jag bestämde mej för att känna mej fet skulle jag gå runt och känna mej fet i 2 timmar, men sen skulle jag tänka på något annat och glömma bort att känna mej fet. Sen skulle jag få syn på en bulle och äta bullen.

Har ni sett en efterbliven anorektiker någon gång? finns det sådana, lr är det en smartsjukdom?

Spana också in:

mineradmark:

Har ni sett en efterbliven anorektiker någon gång? finns det sådana, lr är det en smartsjukdom?


Det handlar inte om intelligens.

Du tänker inte på mat, vikt eller kalorier 24/7 helt enkelt för att ditt sätt att tänka på är friskt. Du ger maten den uppmärksamhet och energi den kräver, dvs du äter dina dagliga kalorier utan att tänka nämnvärt på dem.
Mat är livsviktigt. För en icke ätstörd person är detta självklart och personen äter och är glad. det är helt normalt att inte gilla det man ser i spegeln ibland men man gräver inte ner sig i det, man inser att man är normal och går vidare.
En ätstörd person vet också att mat är livsviktigt men för denne kretsar majoritetens vakna timmar åt att tänka, planera kring mat. Eftersom personen fäster så stor vikt vid just maten är det inte svårt för denne att minnas kalorier etc. För han/hon tycker att det är viktigt.

Jämför med dig själv. Om du kan alla namn på alla hundraser betyder inte det att du är smartare än någon annan utan bara att ditt intresse pekar på hundar.

Sedan är kontroll och organisation ofta en viktig del i den generella anorektikerns liv eftersom han/hon känner ett behov av att kontrollera sitt intag av mat. Känner man att man måste äta på vissa fasta tider för att inte få ångest kräver detta organisation och planering.

Nä nu är jag trött. Hoppas du kan läsa. Jag blev bara lite orolig av ditt inlägg då det nästan låter på dig som att du vill tänka ätstört. Det vill du inte. [love]