Forumet - Egen lagenhet

Egen lagenhet

111 0 3
Jag fyller snart 18, ska ga gymnasiet i ett par ar till. Jag har alltsa inget jobb. Men jag studerar battre nar jag ar sjalv och vill darfor bo sjalv om det skulle ga. Mina foraldrar har bada jobb osv. Jag har det bra hemma. Men for studiernas skull menar jag. Kan man typ ansoka om egen lagenhet pa nagot satt, och sedan betala hyran nar man fatt jobb eller dylikt? Finns det nagot satt?
An0n:

Finns det nagot satt?


Alltså det är en förutsättning att man har något jobb/pengar innan man ens söker lägenhet. Det är ju det som är din och hyresvärdens säkerhet att hyran betalas oavsett...

Du kan säkert stå i nån form av köplats (som oftast kostar pengar). Men annat alternativ är om du ska söka vidareutbildning efter gymnasiet att du stället dig i kö för studentlägenhet. Det kan man göra när man fyllt 16, men du måste vara 18 och sedan kommit in i en utbildning för att du ska få erbjudas en studentlägenhet överhuvudtaget.

Men fortfarande så måste isf ditt studiebidrag och studielånet täcka hyran, matpengar och skolböcker och material etc. räkningar för el, internet osv osv. Så om du förstår räcker pengarna knappt eller snarare knappast om man inte har andra inkomster som t.ex. extrajobb nån kväll o helgdag + sommarjobb (oftast e hyran gratis under sommaren för studentlägenheter) men ändå.

Ett annat tips när det gäller att få koncentration att plugga bättre, göra dina uppgifter i skolan om du inte kan plugga hemma. Att bo hemma medan man pluggar är det "billigaste" alternativet för det mesta. Du får kanske helt enkelt hitta andra lösningar.