Forumet - Eget företag

Eget företag

714 0 13
Hej, jag är en tjej på 14 år som har länge sedan hon var liten velat ha ett eget företag mest för att hon alltid set sina föräldrar jobba så hårt för andra, och hon vet nu att det ända som skulle fungka för henne är att ha eget. Jag har så många idér men alla som jag fråga om dom tycker att jag ska köra på att eget företag säger, nej vänt du är ung fortsätt leva, men jag vet vad jag vill nu jag behöver bara vetta vad andra tycker om det. Vad tror ni är jag för ung, jag tror ju inte det men.

Spana också in:

Posetiv:

Vad tror ni är jag för ung, jag tror ju inte det men.


Ung eller inte, om du tror att du kan klara av det, kör på. Men jag rekommenderar nog inte detta utan att du inser alla riskerna (och chanserna) med vad det innebär. T.ex kan du förlora mer än du vinner (om du ens vinner något) på att ha företaget.

Prata med dina föräldrar om det om du inte gjort det. Om de kan stötta dig på något sätt vore det skönt för dig. Kommunen brukar kunna erbjuda hjälp när man startar dessutom. Vissa kommuner har även så att man kan ha ett eget företag under sommaren, lite sent för det nu men kolla upp det till nästa månad om du vill testa detta.
Posetiv:

som har länge sedan hon var liten


Posetiv:

det ända som skulle fungka


Posetiv:

idér


Posetiv:

köra på att eget företag


Posetiv:

vänt du är ung fortsätt leva


Posetiv:

jag vet vad jag vill nu jag behöver bara vetta


Med ditt språkbruk i åtanke borde du nog satsa på skolan istället för att leka företag. Prata med dina föräldrar; de borde kunna hjälpa dig att få specialpedagog och extra undervisning i svenska. Du kan bara glömma att lyckas med att driva eget utan grundläggande kunskaper i svenska, engelska, matte och samhällskunskap.