Forumet - Egoist och känslokall

Egoist och känslokall

1944 0 41
Länge sen jag skrev något på um. Jag ska väl inte förvänta mig allt för många seriösa svar men!

Jag har gjort en personlighetsförändring de senaste 2 åren. Delvis var den medveten men nu har det spårat ur. Mitt mål var att sluta vara känslostyrd och bryta ner alla handlingar som ledde till känslor för att kunna förstå varför jag känner saker. När jag förstod det kunde jag hantera det tillräckligt bra.

Men nu har jag gått overboard med det känslokalla. Jag bryr mig inte om människor och jag ser hur jag helt utan att tänka efter handlar egoistiskt i många situationer.

Jag vill egentligen inte vara sådan för det kommer att bli svårt för mig att hålla kvar vänner. Jag känner mig så skyldig när jag träffar folk som är generösa och ställer upp till 100 % för att de bara kmr naturligt för dem. Samtidigt så vet jag hur ont det gör att känna saker, må dåligt över misstag, anpassa sig till andra. Jag vet att jag aldrig hade kunnat vara så målinriktad och driven om jag inte saknade den empatin.

Tänke höra om någon känner igen sig? Vad tror ni är bäst? Att återgå till en känslostyrd och snäll person som rätt ofta mår dåligt. Eller vara känslokall och framgångsrik, men löper en stor risk för att dö ensam?
trexo0:

men om vi båda är ego kmr det bli spännande att överleva tsm :P


ähh, se det som ett förhållande där vi mest gängat oss för att slippa bli sånadär post 35 losers utan förhållanden. du är snygg o jag är smart osv. ser väl någorlunda okej ut så ingen jätteförlust osv (Y)

Spana också in:

värde uppgift:

du är snygg o jag är smart osv. ser väl någorlunda okej ut så ingen jätteförlust osv (Y)


Ja du, det låter nästan lockande! Smart är ju ett plus annars hade jag hellre dött ensam ;)

Rektoum:

Du blir ju inte automatiskt framgångsrik bara för att du beter dig som ett as.


I mitt fall är det dock så.


Rektoum:

dig att må bra oftare också?


Mkt sant det du säger... det är väl egentligen en stor anledning som gör att jag funderar på att gör en förändring. Samtidigt vet jag itne om det är värt... ibland känns det bättre att vara neutral :S
kebu12:

Låter som en helt vanlig tjej


haha så ere itne med mina vänner :P dom är översnälla å ställer upp... sen kmr skitsnacket bakomryggen iofs! Men det är ju trevligt att dom kan låtsas rätt bra?Tickstart:

Meh


Yes, du får anstränga dig för att förtjäna den titeln [sad] i'm sorry, du kmr hamna en trappa ner när du avlider.