Forumet - EIP/Borderline

EIP/Borderline

1449 0 40
Tja!
Undrar om det är några fler än jag här som har EIP/Borderline?
Hur gör ni för att motstå vissa av era impulser?

Ibland funkar det för mig att riva sönder pappersark eller rita massa streck om jag vill skära mig.
När jag känner för att tröstshoppa har jag börjat med att göra klädescollage istället och det funkar hittills väldigt bra.

Spana också in:

kindergarten:

"Kolla på mig! Stackars mig! Tyck synd om mig!" [sad]


Det är inget sånt, jag vill bara höra om andra har några saker jag inte tänkt på att testa som hjälper.
Jag behöver inte fler som tycker synd om mig, har massor med vänner plus pojkvän och familj som ställer upp, lyssnar och tröstar, dock kan de inte komma med sådana här råd då de inte har samma problem som mig.
blodbad:

Ibland undrar jag om jag lider av EIP. [sad]


Hur gammal är du? Har du bett att få utredning om det?

isola:

Schizofreni yttrar sig ju inte på något sätt fysiskt väl?[confused]


Inte så vitt jag vet. Kan inte så mkt om det, vet iaf att de inte har flera personligheter som många tror. Vad jag vet har det ju med hallucinationer och deras egen fantasivärld mycket att göra samt paranoia ofta. Visst finns det vissa drag av det till EIP men det är ju för att även folk med EIP kan få psykoser.
Basket_Case:

Jag behöver inte fler som tycker synd om mig, har massor med vänner plus pojkvän och familj som ställer upp, lyssnar och tröstar, dock kan de inte komma med sådana här råd då de inte har samma problem som mig.


"Jag kanske ska skriva en bok, precis som Berny Pålsson, så att fler kan tycka synd om mig och mitt tragiska liv. Ja, det är mer synd om mig än svältande barn i Afrika som har AIDS och är föräldralös. Allt detta för att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska känna när min mamma inte låter mig få gå ut efter sju. Kolla hit folk som inte är mentalt handikappade!"
kindergarten:

"Jag kanske ska skriva en bok, precis som Berny Pålsson, så att fler kan tycka synd om mig och mitt tragiska liv. Ja, det är mer synd om mig än svältande barn i Afrika som har AIDS och är föräldralös.


Har inte tänkt att låta hela Sverige läsa om mitt liv och det är inte mer synd om mig än folk i u-länderna eller som har dödliga sjukdomar. Det har jag aldrig någonsin påstått och jag vet inte vart du har fått det ifrån.

kindergarten:

Allt detta för att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska känna när min mamma inte låter mig få gå ut efter sju. Kolla hit folk som inte är mentalt handikappade!"


Jag är 22 år gammal och har bott hemifrån i flera år och det är knappast något sådant som skulle få mig att göra något. Jag har dessutom haft mycket stor frihet som minderåring.

isola:

tänkte eftersom du sa att det var en psykosomatisk sjukdom


Ja jag har för mig att de har sagt att det är det, men som jag sa har jag inte så stor koll på just schizofreni.
kindergarten:

Kolla hit folk som inte är mentalt handikappade


Men seriöst, har du inget bättre för dig än att hacka på någon som bara vill ha en diskussion om ett problem som är allt mer vanligt i vårt samhälle och som faktiskt behövs ta tag i?!

Om det är någon som just nu skriker efter uppmärksamhet så är det du! Så lägg ner och tänk lite på hur du själv uppför dig! [no-no]