Forumet - Ej feminist = Dum i huvudet?

Ej feminist = Dum i huvudet?

5344 0 213
Tänk er att vi reser in i framtiden. Året här 2167 och samhället är helt jämställt. Feministiskt Initiativ är det största partiet i Sverige sedan ett antal år tillbaks med stor makt, allt fler kvinnor än män har anslutit sig till partiet under massa år.

Människor oavsett kön, och politiker i det främsta ledet har en tendens att inte ge upp den makt de besitter. Det är så jävla lätt för dem att ta ett kliv för långt. Hur hanterar de situationen på ett korrekt vis ur en jämställd synpunkt? Jo, först av allt byter partiet förslagsvis namn och symbol. Det jämställda samhället är uppnått, uppfyller feminismen så som vi ser den idag någon nytta i ett sådant samhälle?

Vilken politik skall de driva nu? Min poäng är att politiker i sådana positioner sällan ger sig, de tar ännu ett steg liksom, övertramp.. Hur länge klarar samhället av att balansera på jämställdheten? Jag anser att ett 100% lika antal kvinnor och män är nödvändigt för att upprätthålla jämställdheten i samhället. Anser ni att en klar kvinnlig majoritet har den inhumana förmågan att leda ett land fortsatt fram i jämställdhet? Männen hade ju uppenbarligen inte klarat av detta, eller? Är förutsättningarna för kvinnor bättre? Varför?

Med tiden hamnar så småningom männen i den underlägsna position kvinnor nu har varit i under en massa år.. Ett s.k Maskulint Initiativ växer fram med lika värderingar som F! idag har, fast omvänt såklart, för männens rätt att behandlas på lika villkor som kvinnor. Förr eller senare får de övertaget.. samhället är åter igen styrt av män..

Män VS kvinnor/Kvinnor VS män... Striden kommer att vara den samma så länge båda könen existerar.. Makten i samhället kommer att skiftas mellan dessa kön i all oändlighet??? Detta är väl inte målet med feminism idag?


Jag säger inte att det är på såhär vis det kommer att bli, men mycket talar ju för det.Redovisa gärna hur ni röstar. :)
Senast ändrad 28 Jul 2014, 23:59 av Exner

Spana också in:


S3ON:
Kan du beskriva vilka dessa omständigheter är för de som är dumma i sina huvuden?  
Precis som jag skrev i den andra tråden är man förstås inte dum i huvudet ifall man lever under sådana förhållanden att mat för dagen är en utmaning och man således inte har tid för privilegierat filosoferande som till exempel feminism.

Nachac: Precis som jag skrev i den andra tråden är man förstås inte dum i huvudet ifall man lever under sådana förhållanden att mat för dagen är en utmaning och man således inte har tid för privilegierat filosoferande som till exempel feminism.
jag tror att det mest beror på från vilken vinkel man slängdes in i resonemanget om man kallar sig feminist eller inte feminist, precis som liberal eller kommunist eller kattmänniska eller hundmänniska, det finns väldigt dumma och väldigt smarta människor inom alla grupper.

Tjohej: Jag är helt och fullt för jämställdhet och att kvinnor och män ska ses som jämlikar. För lika lön för samma jobb. Samma rättigheter och skyldigheter vad gäller hus och barn.
Men feminist vill jag däremot inte se mig som.
men det är ju det feminist betyder, varför vill du inte kalla dig det? för att ngn tutat i dig att feminister är galna kvinnor som vill ta över världen?

onödigt elak:
jag tror att det mest beror på från vilken vinkel man slängdes in i resonemanget om man kallar sig feminist eller inte feminist, precis som liberal eller kommunist eller kattmänniska eller hundmänniska, det finns väldigt dumma och väldigt smarta människor inom alla grupper.
"Dum i huvudet" är för mig en avsiktligt luddig term som innebär antingen dumhet, ignorans, illvillighet eller en kombination. 
Jag anser ej att man behöver vara en s.k feminist för att vara för jämställdhet, man kan erkänna patriarkatet ändå. Mitt största bekymmer är helt klart namnet "feminism". Vill ej bära på en sådan titel, låter helt jävla fel i mina öron även fast jag är helt med på vad det betyder och innebär.  

Kort och gott; Jag tycker som er i grunden, kanske inte håller med om allt, kvoteringen exempelvis. Men jag skulle nog aldrig titulera mig med det ordet.    

Är jag dum i huvudet? ;)