Idoufe:orde jag göra dom krossade tomaterna själv?
det kommer kosta kanske 100 kr att göra egen krossad ekologisk tomat pga man behöver en ganska stor mängd tomat (som är dyrt). det är väldigt gott, dock, men jag tror inte att det kommer märkas någon skillnad i en lasagne.
det är rätt enkelt, i alla fall. det är bara att göra en 'vanlig' tomatsås, dvs fräsa lök + vitlök (om du vill ha detta i, vilket är gott) och sedan röra ned färska hackade tomater och koka dessa tills det är sås, dvs ca 30 minuter. man brukar smaka av med lite-lite socker + salt + svartpeppar. sen är den färdig.
Idoufe:Hur bra är detta ur näringsperspektiv?
om du ska gå efter tallriksmodellen kommer du behöva en 'ren' proteinkälla, föreslår att du har t.ex. röda linser i tomatsåsen som du har i lasagnen.
hade fyllt min lasagne med: champinjoner, vitkål, morot, linser och oliver. dock får du kanske stryka svampen och oliverna om du ska hålla en budget på 100 spänn.
tror egentligen att det är väldigt onödigt att göra egen pasta eftersom det är ganska ineffektivt jämfört med att köpa färdiga lasagneplattor, dock så vet jag inte hur närproducerade dessa går att få.