Forumet - Ekonomi eller samhälle?

Ekonomi eller samhälle?

5591 0 8

Hej jag har lite beslutsångest.
Jag går i nian och valde Samhälle samhälle som förstahandsval på den preliminära valperioden men nu när det är omval så har jag börjat tvivla. Jag tror att jag vill gå ekonomi ekonomi istället. Problemet är att jag vet inte vad jag vill jobba med. På senaste tiden har jag funderat på att bli advokat men det kanske jag inte vill om 3 år så jag vill ju gå en utbildning som är relativt bred. Förut tänkte jag att samhälle är bäst för den är väldigt bred och samtidigt slipper jag den jobbiga matten på natur men det känns som att det är 9an tre år till vilket inte är något jag vill vara med om...

Jag är inte så överförtjust i SO-ämnen och tycker att privatjuridik, företagsekonomi m.m som man får läsa på ekonomi-programmet verkar roligt. 

Vad ska jag göra? Ska jag välja om till ekonomi? Tänk om det inte alls är som jag hoppats? :/

Jag läste samhäll-ekonomi men jag tyckte det var väldigt tråkigt och hade hellre läst något i still med samhäll-samhäll, eller något praktiskt som man kan få jobb på. Det är väldigt mycket företagsekonomi och inriktat på att man ska starta företag. Typ hur man räknar inkomster-utgifter i ett företag och sånt tråkigt bara. Inget om ekonomi i allmänhet, ekonomiska teorier, allmän juridik eller så utan allt handlar om företag och hur man sköter såna, vilka regler som gäller för företag, osv. Har du inte tänkt driva ett företag så rekommenderar jag det inte alls.

Spana också in: