Forumet - Elektroniskt trumset! Behöver hjälp.

Elektroniskt trumset! Behöver hjälp.

109 0 3
Hej allihop!

Jag är ute efter lite rekommendation så att jag kan göra mitt slutliga val.

Jag har spelat trummor i cirka 1 och ett halvt år. Inte på någon jätte seriös nivå. Jag har för ungefär 8 månader sen ägt ett Pearl Export trumset. Eftersom jag bor i lägenhet så var det omöjligt att ha det hemma. Det stod i källaren hos en kompis. Efter 2 månader kunde jag inte ha det kvar det längre och jag sålde det.

Under denna långa tid har jag nöjt mig med att spela 1 gång i veckan på skolan. Nu önskar jag att ta itu med spelandet igen och skaffa ett elektriskt trumset att ställa hemma. Min budget är 7 tusen kronor. Valet stod mellan Roland hd-1 och Yamaha dtxplorer. Båda trumseten kostade samma summa (7 tusen kronor. Jag köpte Roland hd-1 setet.

Jag har inte packat upp det en, därför kan jag fortfarande byta om jag skulle önska. Jag är inte säker på om jag vill ha kvar roland hd-1 setet eller byta mot Yamaha dtxplorer trumsetet. Båda har sina positiva och negativa delar.

Roland Hd-1:
Det är ett litet trumset med bara 10 inprogrammerade trumset. Det har en nätskins virvel vilket ger en realistisk känsla. Över lag så tycker jag att detta set är mer realistiskt än det andra. Cymbalerna ger olika ljud hur hårt man slår dem och det känns bra att spela på det. Det som stör mig är att det är väldigt litet. Det har inte en riktig och rejäl hage som Yamaha Dtxplorer har. Jag känner mig lite begränsad med detta setet. Jag kan inte justera det fullt så som jag skulle önska. Vilket jag kan på Yamaha setet.


Yamaha Dtxplorer:
Detta trumset består precis som det andra av 3 pukor, 1 virvel, 1 hihat och 2 cymbaler. Det negativa med detta set är att hihat, virvel och samtliga pukor alla har samma pad-form. Cymbalerna låter lika dant hur man än slår dem. Det enda som påverkas är hur högt de låter i förhållande med hur hårt man slår. Detta trumsetet har 33 trumset och ett gäng inprogramerade låtar att spela till. Detta trumset ger inte alls samma realistiska spelkänsla och ljudkvalité som Roland hd-1, men konstigt nog känns det som jag är en bättre trummis på Yamaha setet eftersom det är större och jag kan ha vilken justering jag vill. Det känns som mer trumset för pengarna på något sätt. Tror ni jag kommer vänja mig vid Roland hd-1 setet efer ett tag?


Båda trumseten gillar jag, men på olika sätt som sagt. Vill bara påpeka att båda har samma möjligheter och så vidare. För närvarande står Roland hd-1 lådan hemma. Men jag är inte säker på om jag ska ha kvar det eller byta mot Yamaha Dtxplorer...

Skulle behöva lite åsikter och hjälp angående detta, vill gärna inte göra fel val.

Mvh,
Anton