Forumet - Elgitarrer!

Elgitarrer!

1211 0 13

Spana också in:

Buddah:

Då skulle jag föreslå Epiphones billiga SG eller Les Paul-modeller.


sg och les paul är inga direkt nybörjargitarrer jag skulle föreslå en sån här http://www.thomann.de/se/harley_benton_hbms620tr_egitarre.htm

men ska vi snacka högre prisklass och bättre gitarrer tycker jag du ska satsa på en gibson eller epiphone SG eller Les Paul. lovar dig dom är värda priset! lyssna på gitarren. orgasm i öronen!


men det handlar ju mycket om att kunna spela också. men jag tycker mest ljudet ska vara bra. min första gitarr var en Eastone stratocaster men upgraderade till en Epiphone Les Paul standard sen en fet Gibson Les Paul Goldtop. och les paul modellerna var de enda jag var nöjd me. men stratocaster dög till förstagitarr! men med tanke på att du har spelat akustisk gitarr innan så tycker jag nästan att du ska satsa på en lite högre nivå typ denna http://www.thomann.de/se/epiphone_lp_standard_plus_vsb.htm eller http://www.thomann.de/se/epiphone_les_paul_standard_cherry_sunburst.htm mer värda än priset jag lovar! [y]
andlin103:

sg och les paul är inga direkt nybörjargitarrer jag skulle föreslå en sån här


Modellerna i sig är inte svårspelade. Speciellt Les Paul ligger ju skönt i knät med rätt tyngd, tycker Epiphones modeller är väl lämpade för nybörjade.

andlin103:

lyssna på gitarren. orgasm i öronen!


Så länkar du naturligtvis en av världshistoriens tråkigaste låtar [party] Och missuppfatta mig inte, har inget emot och gillar till och med mycket av Guns N Roses. Men November Rain är 9 minuter för lång.

zIGGE:

vilken prisklass ligger Schecter på din lista över tipsade gitarrer?


Gillar ej Schecter (av de modeller jag provspelat, dvs. Hellraiser), så finns ej på min lista alls. [party]
zIGGE:

Tänkte att det inte var på din lista alls, med tanke på att de som kostar 2499-2999 är bland de mest prisvärda gitarrer som finns på marknaden.


Lägger man till 1000-1500 kronor så får man en väldigt prisvärd gitarr i en Hagström Ultra Swede. Riktigt bra ljud/kvalitet på mickarna som hänger med från början och riktigt välbyggd. Hade man köpt motsvarande modell från en lite mer "prestige"-tillverkare hade man fått ge 7-8k.

Har dock spelat få gitarrer i den prisklassen du nämner så är inte så haj där.
Buddah:

Så länkar du naturligtvis en av världshistoriens tråkigaste låtar Och missuppfatta mig inte, har inget emot och gillar till och med mycket av Guns N Roses. Men November Rain är 9 minuter för lång.


HAHA! ja den låter är faktiskt dryg att lyssna på i längden. men alla solon bygger upp låter så man får lust att lyssna på den. liksom ending solot är ju sanslöst! [surprised]

men aja Les Paul är tipset från oss. satsa då på en Epiphone först. innan du satsar på en Gibson för dom e mer Proffsgitarrer eller hur man ska kalla det. [bigcheers]